Gradski bicikli – štede vreme tokom najvećih saobraćajnih gužvi

22.12.2014. 07.28.00

Putovanja automobilom po gradu mogu biti vrlo naporna. Pogotovo kad idemo u grad iz jednog dela u drugi tokom vrhunca saobraćajnih gužvi. Povećana gužva u saobraćaju u ranim jutarnjim satima, neposredno pre nego što većina ljudi počinje raditi, i oko 17 h po završetku radnog dana, poznati su svima i uzrok su velike nervoze i gubitka vremena. Dosta vam je takvih gužvi i mislite da nemate alternative? Možda je vreme za…gradski bicikl.

Jedna od opcija kako bi izbegli saobraćajne gužve je, naravno, javni prevoz no ni on ne garantuje brzi prevoz od tačke A do tačke B, pogotovo ako u vašem gradu nema podzemne železnice – a kako znamo još uvek je nema.

Gradski bicikli su druga opcija. Ako koristite javne bicikle koji su odnedavno dostupni u većim gradovima, gužve u saobraćaju se u potpunosti mogu izbeći. Najveći nedostatak u korišćenju bicikla je da ih možete koristiti samo u dobrim vremenskim uslovima ali za vreme kišnog i hladnog vremena i dalje ćete morati da koristite neki drugi vid transporta (osim ako niste ekstreman i dobro opremljen biciklista). Ipak, gradski bicikli mogu da budu vaša velika odluka jer na ovaj način radite nešto dobro za svoje zdravlje, za čistiju okolinu, ali i izbegavate gužve. Na kraju možete i dosta uštedeti. Ukoliko je lep i sunčan dan sve ove prednosti dolaze do punog izražaja.

Za one koji su lenji pedalati na duže relacije tu je i električni bicikl. Kod električnog bicikla treba ipak da pripazite da je baterija dovoljno napunjena. Ušteda novca će biti nešto manja jer ih ipak treba napuniti strujom, no ušteda vremena je u tom slučaju ponekad i veća.

Prilikom kupovine gradskog bicikla, možete izabrati muški ili ženski gradski bicikl, city-bike . Muški i ženski gradski bicikli su gotovo istih osobina te se malo razlikuju u veličini i dizajnu rama koji je prilagođen polu.

Većinu ponude gradskih bicikla u Srbiji možete naći na Ceneje.rs. Pronađite onaj bicikli koji vam najbolje odgovara i pogledajte ponudu te uporedite cene. Ako već ne znate neki poseban model gradskog bicikla, možete da pogledate celi odeljak i da dobijete puno informacija i dobre ideje za kupovinu gradskog bicikla.

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude?
Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2020 Ceneje d.o.o.