Biciklistička odeća koju mora imati svaki biciklista

22.12.2014. 00.08.00

Biciklizam je sport, koji zahteva pravilnu opremu i prikladnu biciklističku odeću, da u njemu maksimalno uživamo. Među biciklističkom odećom, koju mora imati svaki profesionalni ili amaterski biciklista su biciklistički šorcevi, biciklistički dresovi te biciklističke jakne, koje štite od hladnoće i kiše.

Kao što smo već rekli, deo biciklizma su i prikladna odeća, koja je proizvedena iz posebnih veštačkih materijala, koji se brzo suše te dopuštaju koži da diše. Zavisi i od godišnjeg doba i vremena, koji biciklistički dres ili koji biciklistički šorc izabrati, jer biciklistička odeća štiti bubrege i karlicu. Za to postoje posebno namenjeni biciklistički dresovi, za koje je preporučljivo da su jarkih boja, tako da ih vozači pre opaze.

Biciklistički šorcevi osiguravaju vam veći užitak biciklizma, sa svojim uloškom, koji sprečava žuljanje sica i koji je napravljen od antibakterijskog materijala, dok su sami šorcevi napravljeni od materijala, koji diše. Postoje biciklistički šorcevi i za muškarce i za žene te ih uvek nosimo na golu kožu. Mogu biti kratki ili dugi, no uvek moraju biti pripijeni i udobni. Kako na biciklu može biti jako vetrovito, moramo se zaštiti i sa prikladnim gornjim delom, što je obično biciklistička jakna. Ona mora biti labava, ali ne previše, da u vožnji ne dolazi do vazdušnog otpora. Ako postoji mogućnost, da vas tokom vožnje ulovi kiša, optimalan izbor je vodootporna biciklistička jakna, tj. kabanica. Leti, naravno, nosimo kratku biciklističku odeću, dok hladniji dani zahtevaju topliju opremu, koja je skuplja, no nužna. Proizvedena je od materijala, koji zadržava vazduh i zove se vetrovka.

Spomenuta biciklistička odeća je nužna za svakog, ko se bavi biciklizmom iz užitka ili ozbiljnije. Ako kupujemo kvalitetnu odeću, moći ćemo da je koristimo duže vremena te će nas zaštiti od hladnoće, vetra i kiše dok smo na biciklu.

Slične kategorije

Pre kupovine želiš da vidiš više korisnih informacija?

FAQ (Česta pitanja i odgovori)

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude?
Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2020 Ceneje d.o.o.