Autoradio i kupovina

22.12.2014. 09.43.00

Osnovna oprema za gotovo svaki novi automobil danas obuhvata i osnovni autoradio. Uglavnom takav radio nije dovoljan za one kojima je dobra muzika i kvalitet zvuka važniji od ostalih karakteristika automobila. Osnovni autoradio u mnogim modelima automobila ne uključuje radio usb, nego samo običan radio, bez mogućnosti spajanja USB-a ili reprodukcije MP3-a...

image

Takav radio je sasvim dovoljan za nekog kome ovaj komad opreme ne znači puno, tako da je uvek bolje da kompanija koja proizvodi automobile u osnovnu ponudu uključi takav autoradio. Bolji, npr. autoradio usb, mp3 , Pioneer autoradio ili autoradio bilo koje druge priznate marke , dodaju u opremu samo uz doplatu.

Kada kupujete autoradio obratite pažnju i na okolinu u kojoj živite i koliko je sigurno vaše okruženje. Ako se u blizini mesta gde živite dešavaju krađe, živite u gušće naseljenim područijima, ili je bilo drugih nepogoda, investicija u vrlo skupu opremu, usb autoradio, Pioneer autoradio, itd... nije idealna, jer možete brzo i lako ostati bez njega, a još ćete imati štetu na vozilu, razbijeni prozor ili druge neugodnosti. Takođe imajte na umu gde obično parkirate svoj auto kada idete u shopping, na posao, itd...

Ako se ipak odlučite za kupovinu, a vaša želja je puno veća od rizika koji vas mogu zadesiti, odaberite takav autoradio koji ima barem neku zaštitu od krađe poput odvojive ploče, upotrebe na karticu i sl.

Maksimalna snaga je obično jedan pokazatelj koji nas naviše zanima kod kupovine autoradija. Međutim, velika izlazna snaga ne znači puno ako je zvučnici ne mogu iskoristiti. Dakle, kod kupovine autoradija, kao i kod kupovine zvučnika, obratite se prodavaču ili osobi koja se bolje razume kako bi dobili maksimalnu efikasnost .

Pored visoke izlazne snage danas možete da birate između različitih funkcionalnosti radija. Podrška za navigaciju, iPod i iPad podrška, Dual zone podrška, Bluetooth podrška, samo su neke od mogućnosti koje nudi moderan autoradio, bio on Pioneer radio ili bilo koji drugi brend.

Budite oprezni sa dimenzijama autoradija, jer automobili imaju unapred definisan prostor koji je namenjen za ugradnju radija. Izaberite onaj koji će biti unutrašnjih dimenzija, tako da ne treba menjati već pripremljen prostor u automobilu.

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2023 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka