Matični mleč

Matični mleč

Kretanje cena
LOKACIJE PRODAVNICA

Matični mleč je gusta, sedefasto bela materija, kiselkastog ukusa koja predstavlja sekret mlečnih žlezda mladih pčela radilica, kojom one hrane maticu čitavog njenog ž... Pročitaj ceo opis

1.715,00 DIN
Proizvođač
Cuin Idealno.rs Unique Identification Number
CX00545EDF
Prijavi grešku

Matični mleč je gusta, sedefasto bela materija, kiselkastog ukusa koja predstavlja sekret mlečnih žlezda mladih pčela radilica, kojom one hrane maticu čitavog njenog života.

U matičnom mleču su sadržane u visokom procentu aminokiseline, prosti šećeri, razne mineralne materije, vitamini, enzimi i razni antioksidansi koji svojim međusobnim odnosom deluju izuzetno biostimulativno na procese rastenja, razmene materija i stvaranja imunih ćelija u organizmu. Takođe, mleč pokazuje antivirusna, baktericidna i antimikrotička svojstva, te je njegova primena u narodnoj i savremenoj medicini veoma široka, jer su ispitivanja pokazala da upotreba mleča usporava starenje, produžava i poboljšava kvalitet života.

Mleč se koristi kao profilaktičko i terapeutsko sredstvo:

- u cilju poboljšanja umnih, fizičkih i radnih sposobnosti i normalnog održavanja imuniteta

- u ishrani sportista i trudnica

- za lečenje malokrvnosti kod dece i odraslih, jer utiče na stvaranje hemoglobina i eritrocita

- kod staračke iznemoglosti

- za brzo poboljšanje raspoloženja bolesnika koji pate od neuroze, migrena, depresije i drugih oboljenja nervnog sistema

- za poboljšanje sna

- nakon hiruških intervencija

- za ublažavanje bolova i bržu regeneraciju tkiva nakon rendgen zračenja kod obolelih od raznih vrsta karcinoma

Način upotrebe:

Poželjno je mleč uzimati sa medom i to u odnosu 10g mleča na 1kg meda. Ako se mleč uzima u svom prirodnom obliku, stavlja se 1 do 2 kapi mleča pod jezik i polako otapa. Svakako je bolje mleč koristiti sa medom jer je u njemu prirodno konzerviran a njegova iskoristljivost veća.

Proizvođač: Pčelarska kuća Kovačević, Beograd

Matični mleč
Matični mleč
1.715,00 DIN
u maslina

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Tvoja prijava možda još nije potpuno završena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoje e-mail sanduče i klikni na link u poruci. Ne zaboravi pogledati i u spam folder.

® 2024 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka