Ne odgovara vam cena? Čekirajte funkciju i obavestićemo vas kad cena padne.
LOKACIJE PRODAVNICA
To je fino samleveni zeleni čaj (Camelia sinesis) koji se tradicionalno koristi u japanskim ceremonijama čaja. U pitanju je drevan način pripremanja čaja od praha dobijen...
Pročitaj ceo opis
Idealno.rs ti olakšava kupovinu na internetu i pomaže pri izboru najbolje ponude. Shopper's Mind Srbija dodelom oznake CERTIFIED SHOP® potvrđuje da je Premium prodavac pouzdan i da je internet prodavnica u skladu sa standardima EU.
Proverite troškove dostave u prodavnici
Dostupnost
Na lageru
Cena je ažurirana danas od 03.07.
U svakom slučaju na stranicama prodavnice proveri da li je trenutna cena ista kao cena navedena na toj stranici.
Ponuda prodavnice Shoppster.rs za proizvod DTC Organska Mača (zeleni čaj) u prahu 1000g. Ispravnost cene i podataka proveri na internet stranici prodavnice.
To je fino samleveni zeleni čaj (Camelia sinesis) koji se tradicionalno koristi u japanskim ceremonijama čaja. U pitanju je drevan način pripremanja čaja od praha dobijenog mlevenjem listova čaja. To naravno ne znači da je moguće samleti bilo koji list zelenog čaja. Za kvalitetnu maču, potreban je kvalitetan zeleni čaj. Najčešće se koristi jabuki, asahi, samidori zeleni čaj. Oblast u kojoj se čaj gaji je takođe važna. Početkom maja, dvadesetak dana pre nego što će se čaj brati, biljke se zaklanjaju od sunca. Nekada su se koristili trska i slama, a danas tkanina ili crni vinil. Biljka zbog toga počinje da proizvodi sve viši nivo teanina, a što utiče na lekovita svojstva mače. Po branju, čaj se potpari 15-20 sekundi, a onda suši. Parenje sprečava oksidiranje čaja. U ovoj fazi, kada je proces dobijanja kvalitetne mače na polovini, proizvod se naziva arača (listovi i peteljke nisu razdvojeni). Peteljke i žilice sa listova se potom skidaju kako bi ostali samo mesnati delovi. To je tenča faza. U sledećoj fazi dolazi majstor za čaj koji proba tenču, proceni njen kvalitet i odredi koju mešavinu treba praviti. Tenča se potom melje na kamenom mlinu, polako na niskoj temperaturi, kako bi kroz rupu na sredini kamena ispadao fin prah tamno zelene boje. Ovaj proces je veoma spor i za jedan sat mlevenja dobije se svega 30 grama mače! Postoje tri vrste mače – ceremonijalna, standardna i mača za kuvanje. Kvalitet mače zavisi od procesa proizvodnje. Ukoliko se neki od koraka preskoči ili skra