Enciklopedijski atlas sveta

Enciklopedijski atlas sveta

Kretanje cena
LOKACIJE PRODAVNICA

Opis

Novo prerađeno i dopunjeno izdanje! Najsavremenija tehnika digitalnog mapiranja! Više od 450 detaljnih karata svake oblasti u svetu! Više od 800 fotografij... Pročitaj ceo opis

12.420,00 DIN -24 %
9.501,00 DIN
Proizvođač
Cuin Idealno.rs Unique Identification Number
CX00A6CB45
Prijavi grešku

Opis

Novo prerađeno i dopunjeno izdanje! Najsavremenija tehnika digitalnog mapiranja! Više od 450 detaljnih karata svake oblasti u svetu! Više od 800 fotografija, dijagrama i pratećih tekstova! 3D modeli terena! 90.000 precizno indeksiranih i transkribovanih toponima! Poseban dodatak na 4 strane: geografska karta SCG sa fotografijama i propratnim tekstovima! Po prvi put nakon pojave „Velikog atlasa sveta“ 1972. godine u izdanju „Mladinske knjige“, i njegovog poslednjeg reprinta 1985. godine, objavljujemo jedinstveni atlas sveta koji u svemu prevazilazi taj, do sada, najkompletniji atlas. Devedeset hiljada potpuno indeksiranih pojmova (toponima). U enciklopedijskoj obradi, na 388 stranica ž formata plus 8 stranica koje obuhvataju Srbiju i Crnu Goru, sa preko 800 pažljivo odabranih reprezentativnih kolor-fotografija, uz prateće tekstove o geografskim osobenostima, pojavama i specifičnostima datih zemalja i regiona kroz tehniku digitalnog mapiranja sa oko 150 detaljnih reljefnih geografskih karata i preko 300 tematskih karata poljoprivrednog i industrijskog razvoja uz prateće grafikone, tabele, preseke, 3D reljefe i legende ovaj referentni atlas pruža neuporedivo više od klasičnih geografskih atlasa koji su samo zbirka geografskih karata. U prevodu ovog atlasa, koji je originalno izdao engleski renomirani izdavač Dorling Kindersley, transkribovano je oko 60.000 novih toponima, koji se po prvi put javljaju u našoj kartografiji, i to po pravilima transkripcije koja su preuzeta sa „on-line“ internet rečnika i enciklopedija za skoro sve pojedinačne jezike na kojima se toponimi javljaju. To je pomak u današnjoj obradi toponima koja je ostala skoro nepromenjena još od perioda Jovana Cvijića, rodonačelnika naše geografije, uz pokušaj da se kroz neophodno ažuriranje osigura kontinuitet njegovog dela. Ovaj po mnogo čemu pionirski poduhvat predstavlja kamen temeljac za sva buduća izdanja iz ove oblasti.

Format: 24 cm x 28 cm
br. str.: 388
Povez knjige: tvrd
Pismo: latinica
Enciklopedijski atlas sveta
Enciklopedijski atlas sveta
9.501,00 DIN
u Knjizara sigma

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Tvoja prijava možda još nije potpuno završena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoje e-mail sanduče i klikni na link u poruci. Ne zaboravi pogledati i u spam folder.

® 2024 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka