Potraži među prikazanim proizvodima

Cena
MIN MAX

Boja

Blicevi

(3 proizvoda)

Izbor pravog blica može da predstavlja veliki problem, bilo amaterskim bilo profesionalnim fotografima. Ako i ti razmišljaš o kupovini novog blica možeš da biraš između različitih proizvođača, tehničkih svojstava i cena. Pojednostavi svoju odluku tako da pre kupovine proveriš šaroliku ponudu različitih bliceva.

Blicevi se dele po proizvođačima, a najčešći su Canon, Nikon, Sony, Olympus, Panasonic i Samsung. Razlikuju se i po tome koliko daleko u dubinu osvetljavaju prostor, po svojoj jačini i vrsti, kao i tipu baterije (može biti 2x AA ili 4x AA baterija). U svim slučajevima je glavna uloga blica da osvetli predmet fotografisanja čime će fotograf uslikati kvalitetnije slike.

Ako se fotografijom baviš amaterski za tebe su najadekvatniji blicevi iz srednjeg raspona cena koji omogućavajju okretanje glave blica i postavljanje ugla osvetljenja i tako slikaju bolje fotografije nego bez blica. Ako fotografišeš profesionalno, možeš da biraš među blicevima koji su svetlosno vrlo jaki, omogućavaju postavljanje jačine blica, ugla osvetljenja, merenje svetlosti i popravke osvetljenja.

Ugrađeni blicevi mogu da prouzrokuju crvene oči na slikama, i zato se puno fotografa odlučuje za kupovinu odvojenog blica sa pokretnom glavom koji omogućava odbijanje svetlosti sa plafona i zidova i tako osigurava mekše osvetljenje. Možeš i da se odlučiš za automatski zum blic koji se prilagođava korišćenom objektivu ili za inteligentni blic koji preko senzora prima podatke i usled toga automatski postavlja primereno osvetljenje.

S obzirom na udaljenost do koje blic može da osvetli predmet fotografisanja možeš da biraš između različitih proizvoda, u zavisnosti od toga koliko kvalitetne slike želiš da uslikaš. Blicevi koji su već ugrađeni u fotoaparat osvetljavaju prostor do pet metara, a odvojeni blicevi mogu da osvetle prostor i do deset i više metara.

više

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2023 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka