Modeli plovila

Za tebe nema većeg zadovoljstva od upravljanja maketom čamca ili jedrilice? Želiš da počneš da se baviš modeliranjem, ali ne znaš koji je model namenjen početnicima? Jednostavna plovila nisu zahtevna za izradu, zato proveri široku ponudu i još pre kupovine razmisli o tome koji bi proizvod bio savršen za tebe.

Možeš da biraš između jedrilica, ribarskih i drugih lađa, jahti, različitih čamaca, glisera i podmornica, koje možeš da napraviš i postaviš u vitrinu ili možeš da izabereš one modele koji mogu zaista i da plove. S njima možeš da se zabavljaš u svim godišnjim dobima, ne samo na moru, već i na jezerima i rekama, a manji modeli se mogu koristiti i u kadama.

Makete plovila dostižu veličinu do jednog metra, zbog čega su realistične, smanjene verzije pravih lađa, jahti, čamaca, glisera i ostalih tipova plovila. Možeš da kupiš već napravljene modele koji se mogu koristiti odmah ili modele koje treba sastaviti pre plovidbe. Takve makete su izrađene od samo nekoliko delova od kojih je najvažniji spoljni okvir koji određuje oblik plovila. Obično je napravljen od plastike, a ponekad i od drugih materijala.

Logično je da sva plovila moraju da budu vodootporna, i na to moraš posebno da pripaziš ukoliko ćeš sam da sastavljaš maketu i da odvojeno kupuješ delove. Plovila, naime, rade na električni pogon, imaju ugrađen elektromotor za koji je kod raznih čamaca, glisera i lađa, važno gde i kako će se ugraditi.

Kod modela plovila mnogo ima onih, koji nisu namenjeni plovidbi, odnosno korišćenju, već su samo ukrasni predmet koji sastaviš i ponosno izložiš na vidljivo mesto. Za spomenute modele nije potrebno elektrotehničko znanje, već samo malo spretnosti, a super su za sve one koji su se tek počeli da se bave modelarstvom, a uz malo pomoći modelarstvom mogu da se bave i deca.

više
Saveti 0
Cena
MIN MAX

Pretraži po brendu

Ne propusti

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude?
Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2019 Ceneje d.o.o.