Potraži među prikazanim proizvodima

Cena
MIN MAX

Pametni satovi

(1540 proizvoda)

Pametni satovi su odlična dopuna, a u nekim slučajevima i zamena za pametne telefone. Lakši su za korišćenje i brži za komunikaciju. Pametni satovi se mogu povezati sa smartfonom putem Bluetootha. Ova nosiva tehnologija prikazivaće notifikacije, primati telefonske pozive, e-poštu, poruke i obaveštenja o kalendarskim događajima. Osim toga, dobri su za praćenje navika vežbanja i spavanja. Pametni satovi koji imaju NFC mogu se koristiti u prodavnicama umesto kreditne kartice za plaćanje putem POS terminala.

Vrste pametnih satova

Pametne narukvice

Jeftinija opcija za manje zahtevne korisnike su pametne narukvice ili fitnes narukvice. Njihove funkcije su obično osnovne. Nude različite vrste praćenja aktivnosti, uključujući pedometar, merač otkucaja srca, merač spavanja, neki čak broje kalorije i mere krvni pritisak i pređenu udaljenost. Uz to prikazuju notifikacije sa mobilnog telefona. Jedno punjenje baterije dovoljno je za nekoliko dana korišćenja.

+ Niska cena
+ Male dimenzije i zanemarljiva težina
+ Duže trajanje baterije

- Samo osnovne funkcije

Dečji pametni satovi

Jeftini pametni satovi sa osnovnim fitnes funkcijama. Osmišljeni su posebno za decu osnovnoškolskog uzrasta. Obično su jarkih boja, ali je ekran nešto manji i niže rezolucije. Uključuju bezbednosne karakteristike kao što su GPS lokator, SOS dugme, detekcija vitalnih znakova, detekcija temperature kože i definisani raspon kretanja. Dečji pametni satovi sa SIM karticama mogu poslati skup informacija roditeljima u stvarnom vremenu. Sistem i ekran dečjeg pametnog sata prevedeni su na srpski jezik kako bi ih deca razumela.

+ Niska cena
+ Set bezbednosnih karakteristika
+ Atraktivan dizajn za devojčice i dečake

Muški i ženski pametni satovi

Pametni satovi su dostupni u uniseks, ženskoj i muškoj verziji. Razlikuju se po boji, veličini i materijalu. Za muškarce su obično prikladniji pametni satovi sa velikim ekranom, metalnim kućištem i kožnim kaišem. Žene najčešće uživaju u pametnim satovima manjih dimenzija, sa ružičastim ili belim silikonskim kaišem ili metalnim remenom u tzv. milanskom stilu. U obe kategorije pronaći ćeš sportske modele pametnih satova, kao i elegantne pametne satove pogodne za nošenje na večeru ili ručak sa prijateljima.

Važni parametri

Dimenzije, materijal i stil

Danas na tržištu postoji na stotine pametnih satova, a asortiman je vrlo raznolik. Postoji i poseban pametni sat za aktivne sportiste i entuzijaste na otvorenom, entuzijaste tehnologije, muškarce i žene, minimaliste. Pametne satove možemo podeliti na:

 • Sportske pametne satove, koji su poznatiji kao fitnes pametni satovi - nude opcije za aktivne sportiste za praćenje treninga, povećanje izdržljivosti i produženje trajanja baterije. Obično imaju tačnije senzore.
 • Elegantne pametne satove - više kao tradicionalni satovi, nude brojčanik i vrhunske materijale.

Materijali korišćeni za izradu određuju izgled, težinu, trajnost i cenu:

 • Metalni pametni satovi - posebno elegantni satovi od lakih metalnih legura. Oni su skuplji i izdržljiviji, a izgledaju i robusnije. Podskup metalnih satova su i pametni satovi od nerđajućeg čelika. Pametni satovi od nerđajućeg čelika još su skuplji, ali mogu da traju ceo život.
 • Plastični pametni satovi - lagani satovi u varijacijama boja. Generalno su manje izdržljivi.

Pametni satovi prema obliku ekrana (brojčanika):

 • Okrugli - više poput tradicionalnih satova, ali nisu baš pogodni za čitanje dužih obaveštenja.
 • Plastični pametni satovi - lagani satovi u varijacijama boja. Generalno su manje izdržljivi.

Veličina i rezolucija ekrana

Veličina ekrana zavisi, naravno, uglavnom od oblika i veličine sata. Što je ekran veći, to je i čitljivost bolja. Na višim rezolucijama, slika je detaljnija i finija pa sat može da prikaže više teksta i grafike.

Noviji pametni satovi imaju AMOLED ekrane osetljive na dodir, čak i na nižoj granici cenovnog ranga. AMOLED ti omogućava pregledan ekran čak i na jakom suncu.

Tehnologija ekrana postaje toliko napredna da su okviri u svakoj novoj seriji pametnih satova sve manji. To je već znatno olakšalo korišćenje ekrana na dodir.

Operativni sistem

Operativni sistem definiše i određuje kako se pametni sat ponaša, korisničko iskustvo i rukovanje njime. Takođe, umnogome određuje mogućnost dodavanja aplikacija na sat.

WatchOS - za Apple pametne telefone, kompatibilan sa Apple iPhone. Apple Watch nije kompatibilan sa Android telefonima!

Tizen - prilagođeni operativni sistem za Samsungove satove. Samsung pametni satovi rade sa Android i iOS telefonima.

Wear OS - izvorno Android Wear, baziran na Android operativnom sistemu. Wear OS takođe može da se koristi sa iPhoneom. Većina je kompatibilna sa Android telefonima.

Pre kupovine proveri kompatibilnost željenog pametnog sata sa svojim modelom smartfona.

Trajanje baterije

Jedan od najvažnijih parametara. To određuje koliko često pametni sat treba puniti. Ne može da se tvrdi da baterija većeg kapaciteta garantuje duži vek trajanja baterije. To uglavnom zavisi od učestalosti korišćenja sata, svetlosti ekrana i korišćenju GPS-a. Trajanje baterije obično je između jednog i tri dana, ali možeš da pronađeš i modele sa daleko dužim trajanjem baterije. Punjenje tada obično traje 1-3 sata, pri čemu neki modeli rade bežično, a drugi se pune putem USB kabla.

Procesor, RAM i korisnička memorija

Uopšteno govoreći, što je generacija pametnog sata novija, to je on brži. Procesor je prvi faktor koji utiče na to koliko je sistem agilan. Mnogi pametni satovi koriste popularni Qualcomm Snapdragon Wear čip, pri čemu je svaki viši rang noviji i moćniji (npr. serija 3100 je bolja od 2100).

Na performanse utiče i RAM, koji danas doseže do 1 GB. Više memorije uvek dobro dođe. Na taj način sat neće bagovati prilikom prebacivanja između aplikacija.

Mnogo je drugih parametara koje treba uzeti u obzir pri izboru pametnog sata. Njih možeš da pronađeš u našem vodiču za kupovinu - Kako odabrati pametni sat.

Najbolji brendovi pametnih satova

Mnogi proizvođači tradicionalnih satova proizvode i pametne satove. Najbolje pametne satove proizvode:

Apple Watch

Appleov vrhunski pametni sat dizajniran za korišćenje sa Apple iPhone uređajima. Apple Watch Series 7 ima veći ekran, brzo punjenje, bolje materijale, bolju izdržljivost i otpornost na vodu. Ima ugrađene neke napredne zdravstvene opcije kao što su EKG i oksimetar za merenje zasićenosti krvi kiseonikom (koji se naziva i SpO2). Apple Watch ti omogućava upućivanje poziva, slanje tekstualnih poruka, slanje e-pošte, navigaciju sa Apple kartama i korišćenje naprednih karakteristika poput virtualnog novčanika Apple Pay i pametnog asistenta Siri.

+ Premijum dizajn
+ Brzo bežično punjenje
+ Širok raspon bendova

- Viša cena
- Kompatibilni samo sa Apple iPhone uređajima

→Pogledaj pametne satove Apple

Fossil pametni satovi

Fossil je ušao na tržište pametnih satova sa Wear OS satovima.

Garmin pametni satovi

Garmin proizvodi najizdržljivije pametne satove sa izuzetno dugim vekom trajanja baterije. Uglavnom se koriste na otvorenom kao uređaji za praćenje aktivnosti. Garmin satove ili sportske narukvice pokreće Garmin Watch OS. Iako se uglavnom koriste u sportskim situacijama, imaju mogućnost da izgledaju otmeno i elegantno uz promenu brojčanika.

→Pogledaj Garmin pametne satove

Amazfit pametni satovi

Amazfit je kineski brend pametnih satova u vlasništvu Zepp Health Corporation. Napravljen je za opštu upotrebu. Vek trajanja baterije bi mogao da bude bolji. Amazfit satove pokreće Zeppov vlastiti OS ili Wear OS.

→Pogledaj pametne satove Amazfit

Samsung pametni satovi

Samsung Galaxy pametni satovi su drugi po redu najpopularniji pametni satovi nakon Apple Watcha. Sve do Galaxy Watch 3 serije pokretao ih je operativni sistem Tizen. Izlaskom Samsung Galaxy Watch 4, Samsung je prešao na Google Wear OS, u prilagođenoj verziji.

To nikako nije prvenstveno sat za fitnes, mada su senzori prilično precizni. Iako Samsung pokreće Wear OS, i dalje vas prati Bixby kao glasovni asistent.

→Pogledaj Samsung pametne satove

Fitbit pametni satovi

Google pametni satovi Fitbit prvenstveno se koriste za praćenje sportskih aktivnosti. Senzori su vrlo precizni i trajanje baterije je bolje nego inače kod pametnih satova. Sa isključenim GPS-om, svoj Fitbit sat možeš da koristiš puna četiri dana bez ikakvih problema. Većina Fitbit pametnih satova već ima ugrađen Amazon Alexa glasovni asistent. Neki modeli su stvarno mali i dobro stoje, tako da svoj pametni sat Fitbit možeš koristiti i za praćenje spavanja i drugih aktivnosti, kao i kondicije.

 

Huawei pametni satovi

Prvi Huawei pametni sat je tržištu predstavljen 2015. godine. Svi modeli su odličnog kvaliteta i izrađeni od vrhunskih materijala. Dizajnirani su da izgledaju kao klasični satovi, za razliku od Apple Watch. To podrazumeva kružni ekran, odgovarajuc´e kaiševe i dugmad postavljenu sa strane da savršeno kompletiraju estetiku tradicionalnog sata.

Nešto u čemu Huawei pametni satovi zaista prednjače u odnosu na konkurenciju jeste trajanje baterije.

U pogledu prac´enja aktivnosti, Huawei platforma je veoma dobra. U osnovi ste pokriveni svim mogućnostima moderne tehnologije.

Svaki Huawei pametni sat radi uz bilo koji iPhone ili Android pametni telefon. Uparivanje i podešavanje je brzo i lako, bez obzira na to koji tip telefona koristiš.

 

→Pogledaj Huawei pametne satove

 

Xiaomi pametni satovi

Xiaomi je poznat po svojim pametnim telefonima, ali i drugim pametnim uređajima poput pametnih satova i narukvica koji nude brojne opcije za prac´enje treninga, opšteg zdravlja, kao i sve druge osnovne funkcije pametnog sata. Možeš meriti puls, nivo stresa, san, korake itd.

Satovi Xiaomi modeli pametnih satova imaju ugrađen GPS, što je mnogima od izuzetne koristi. Uz aplikaciju Xiaomi Wear, imac´eš pristup brojnim podacima o tvojim aktivnostima.

Ovi satovi su odličan izbor zbog dugotrajne baterije i laganog dizajna, što omoguc´ava celodnevno nošenje. Zbog toga su Xiaomi pametni satovi i narukvice savršeni za one koji vode računa o svom zdravlju i kondiciji, i vole da prate svoje fizičke aktivnosti, bez obzira na to da li se bave ekstremnim sportovima ili omiljenom vrstom plesa.

 

→Pogledaj Xiaomi pametne satove

više
1540 proizvoda
 • Popularnost
 • Cena (od najniže)
 • Cena (od najviše)
 • Broju prodavnica
 • Popust (od najvišeg)
 • Naziv proizvoda (A-Z)
 • Naziv proizvoda (Z-A)

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2023 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka