Ventilatori

(578 proizvoda)

Ne možeš da se navikneš na loš vazduh u svom domu u letnje vreme i tražiš uređaj koji će ti dobro provetriti stan? Treba ti kupatilski ventilator za odvod vlažnog vazduha? Ventilatori predstavljaju efikasno rešenje za poboljšanje provetravanja u prostorima, posebno leti kad se suočavamo s visokim temperaturama.

Možeš da biraš među različitim vrstama ventilatora, a da bi izbegnao pogrešnu odluku prvo proveri ponudu uređaja i izaberi odgovarajući za sebe. Ventilatori se dele na plafonske, kupatilske i stolne. Plafonske ventilatore namestimo na plafon, a njime korisnik upravlja preko daljinskog upravljača i preko postavljanja jačine i temperature.

Pri nameštanju plafonskog ventilatora vrlo je bitna visina – u većini slučajeva učinak će biti najveći ako ga namestiš malo više od 2 metra od poda. Plafonski ventilatori imaju svoju funkciju i u sezoni grejanja. Ako se elise nameste na rotiranje u suprotnom smeru, ugrejani vazduh će bolje da cirkuliše po prostoriji.

Kupatilski ventilatori su namenjeni odvođenju vlažnog vazduha, a na raspolaganju su u različitim veličinama koje zavise od prostora koji je na raspolaganju. Vrlo često korišćeni ventilatori su stolni koje možemo namestiti bilo gde, a obično nude više nivoa brzine okretanja. Posebna verzija ventilatora su prenosivi rashladnici vazduha koji su namenjeni hlađenju i vlaženju vazduha, a rade na vodu ili led.

Pri izboru ventilatora trebalo bi obratiti pažnju na njegovu veličinu odnosno prečnik – razmisli o tome koliko velik prostor će ventilator provetravati i proveri kolika širina uređaja je primerena za tu veličinu. Proveri koliko je glasan motor izabranog ventilatora jer je praktično da rade što tiše.

više
578 proizvoda
  • Popularnost
  • Cena (od najniže)
  • Cena (od najviše)
  • Broju prodavnica
  • Popust (od najvišeg)
  • Naziv proizvoda (A-Z)
  • Naziv proizvoda (Z-A)

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2024 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka