Šporeti

(1443 proizvoda)

Ako opremaš kuhinju i razmišljaš o kupovini šporeta, onda si na pravom mestu. Na idealno.rs možeš da pogledaš ponudu različitih modela i uporediš cene različitih prodavnica. Na taj način, možeš da budeš siguran u najbolju kupovinu. Da bi sebi olakšao izbor između različitih modela šporeta pročitaj opis koji sledi.

Kada govorimo o šporetu, mislimo na uređaj koji kombinuje funkcije kuvanja i pečenja. Zamisli kombinaciju rerne i ploče za kuvanje. Kupovina šporeta nudi mogućnost kupovine jednog kućnog aparata, umesto dva. Da bi šporeti zadovoljili potrebe što više kupaca, proizvode se u različitim veličinama. Visina i dubina su obično standardne (v = 85 cm, d = 60 cm), a širine različite. Ona se kreće od 30 centimetara do 60 centimetara, a većina njih je standardne širine 50 ili 60 cm.

Većina šporeta ima električnu rernu, ploče za kuvanje, ali one mogu da budu vrlo različite. Postoje šporeti sa električnim, plinskim, indukcijskim, staklo keramičkim pločama, kao i kombinacija struje i plina. Ti sa pločama na plin mogu da budu spojene na gradski plin ili na plinsku bocu. Za upotrebu u kampu ili vikendici gde postoji problem sa snabdevanjem električnom energijom, dostupni su šporeti sa rernom, koja takođe radi na plin.

Kada kupuješ šporet proveri i da li ima sve funkcije koje ti trebaju za kuvanje i pečenje. Ventilatorske rerne su praktično standardne i vrlo su korisne za pečenje na nižim temperaturama. Sve standardniji su i šporeti koji imaju vrata rerne koja se spolja ne greju, tako da ne možeš da se opečeš ako ih slučajno dotakneš. To je funkcionalnost koja je vrlo korisna pogotovo ako imaš malo dete. Za takva domaćinstva su korisni i šporeti kod kojih rerna može da se zaključa. To ne znači da je rerna opremljena bravom i ključem, već na vratima rerne postoji mala poluga koju treba da pomeriš da bi se otvorila, pa pošto zahteva malo veštine, mala deca ne mogu da ih otvore i za njih su vrata sigurno zatvorena.

Ne toliko nužne koliko korisne funkcije su i vreme pečenja i piroliza. Sa prvom funkcijom možeš da postaviš vreme početka kao i vreme kraja pečenja. To znači da pre odlaska na posao podesiš rernu tako se uključi u određeno vreme, a zatim se i sama ugasi. Na taj način možeš doći kući na gotov ručak, bez bojazni da su hrana ili čak stan izgoreli, ako si slučajno zakasnio. Piroliza je funkcija samo-čišćenja rerne. Nakon uključivanja ove funkcije, rerna se zagreva na vrlo visokoj temperaturi (oko 500 stepeni Celzijusa) i sve nečistoće u rerni postaju pepeo, koji nakon završetka pirolize jednostavno ukloniš iz rerne.

Pošto briga za okolinu više nije samo stvar ličnog ubeđenja, već je postala naša kolektivna odgovornost, prilikom kupovine aparata proveri energetski razred u koji spada izabrani model. Rasponi su klasifikovani u razrede od A do G, pri čemu je energetski najefikasniji razred A, a razred G najmanje. Zato uvek biraj one koji su u energetski razred A. Na taj način izaberi najbolju ponudu na Idealno.rs, čime garantuješ niže troškove računa za električnu energiju u budućnosti.

Prikaži više
1443 proizvoda
Sortiraj:
  • Popularnost
  • Cena (od najniže)
  • Cena (od najviše)
  • Broju prodavnica
  • Popust (od najvišeg)
  • Naziv proizvoda (A-Z)
  • Naziv proizvoda (Z-A)

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Tvoja prijava možda još nije potpuno završena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoje e-mail sanduče i klikni na link u poruci. Ne zaboravi pogledati i u spam folder.

® 2024 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka