Drenaža

Pribor za drenažu je od najvećeg značaja za sigurno ispuštanje otpadnih voda i drugih tečnosti. U ovaj pribor, između ostalog, spadaju kanali, koji su obično od livenog gvožđa sa rešetkom koji odvode površinske vode iz dvorišta, biciklističke staze, pešačke staze i parking prostora, pomoću kanala i odgovarajućeg materijala koji ih povezuje. Međutim, da bi zaista efikasno obavljali svoje zadatke, potrebno je da obezbediš rešetke i zaštitne premaze. Oni zbog klimatskih promena lako popustite, pa se zato dobro informiši kako da se nosiš sa takvim ili sličnim situacijama.

Pored kanala za drenažu se koriste i betonske cevi, kao i prethodno pomenute su namenjene za proizvodnju cevnih kanala gde vodonepropusnost nije uslov. Takođe, betonske cevi služe za izgradnju betonskih bunara i septičkih jama, gde je onda potrebno obezbediti vodonepropusnost kod spojeva. Dakle, ako betonske cevi kupuješ u takve svrhe, pažljivo gledaj oznake vodonepropusnosti, spojeve i kvalitet.

Drenaža uključuje i dobro poznate betonske poklopce koji pokrivaju pomenute cevi kod izgradnje bunara i septičkih jama. Cev mora da bude sa otvorom prema dole, a najbolje je da poklopci budu napravljeni sa gvozdenom armaturom. Takođe, vodi računa o stepenu opterećenja i dimenzijama za nastavke. Samo na taj način možeš da ih namestiš, podigneš i položiš na svoje pravo mesto. Istovremeno, važnu ulogu imaju i njihova težina, prečnik i debljina.

U kategoriji drenaže možeš da pregledaš i uporediš razne osovine, pribor za drenažu i rešetke. Kod posljednjih posebno obrati pažnju na kvalitet, varijantu, čvrstoću, nosivost i stabilnost.

više
Saveti 0
10 proizvoda
 • Popularnost
  • Popularnost
  • Cena (od najniže)
  • Cena (od najviše)
  • Naziv proizvoda (A-Z)
  • Naziv proizvoda (Z-A)
  • Broju prodavnica
  • Broju mišljenja korisnika

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude?
Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2019 Ceneje d.o.o.