Cigle

Da li si upravo u fazi gradnje nove kuće? Možda želiš da postojeću kuću malo proširiš? Ako je bar jedan od odgovora da, definitivno za najbolje i najčvršće zidove ti trebaju najbolje i najkvalitetnije cigle. Na prvi pogled, čini se da je odluka o vrsti i količini cigli za gradnju vrlo jednostavan, ali u stvarnosti to nije tako. U nastavku možeš da pročitaš na šta moraš da paziš pre nego što se zaista odlučiš za kupovinu i uputiš na blagajnu.

Kod cigli je bitno da su napravljene od najtrajnijih i najkvalitetnijih materijala, jer će u kući ili stanu obavljati jednu od glavnih uloga. Da bi gradnja kuće bila dobro osmišljena i kvalitetna, pre početka kupovine razmisli o mestu upotrebe cigli. Neke su napravljene za unutrašnje i spoljašnje pregrade, a druge su specifične za samo jednu ili drugu opciju. Dalje, obrati pažnju na dimenzije i prilagodi ih veličini zida koji gradiš. Prednost se svakako daje onim ciglama čija je težina manja, kao i onima koje imaju bolju izolaciju. Prednost manjih cigli predstavlja i manja potrošnja maltera, kao i njihova manja težina zbog koje je gradnja brža.

Široko tržište nudi bogatstvo različitih cigli, među kojima je i siporex, koji se uglavnom koristi za izgradnju nosećih zidova, a pogodni su za unutrašnje i spoljašnje zidove. Oni su idealni za renoviranje i nadogradnju, kao i za zidanje potkrovlja. Razlikuju se pre svega po svojoj lakoći (mala težina), čime se smanjuje osnovica opterećenja i pomenuto brže obavljanje zadatka. SIPOREX je preporučljiv zbog svoje visoke zaštite od požara, dok pruža veliku čvrstoću pritiska. Međutim, i SIPOREX i preostale cigle treba prilagoditi visini željenog zida prema veličini, debljini i gustoći.

Cigle pored pomenutih siporex uključuju i brojne druge. Između ostalog, na primer: modularne, pregradne blokove, akustične cigle, cigle ugaonih elemenata, pune cigle i slično.

više
Saveti 0
Cena
MIN MAX

Pretraži po brendu

Ne propusti

1 proizvod
 • Popularnost
  • Popularnost
  • Cena (od najniže)
  • Cena (od najviše)
  • Naziv proizvoda (A-Z)
  • Naziv proizvoda (Z-A)
  • Broju prodavnica
  • Broju mišljenja korisnika

Slične kategorije

Pre kupovine želiš da vidiš više korisnih informacija?

FAQ (Česta pitanja i odgovori)Pretraži savete

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude?
Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2019 Ceneje d.o.o.