Potraži među prikazanim proizvodima

Cena
MIN MAX

Strugovi

(4 proizvoda)

Strugovi, kao što im samo ima kaže, su uređaji za struganje i praktično su nezamenljivi. To je jedan od najstarijih radnih alata i koristi se u mnogim oblastima, od mašinstva, pa sve do stolarije. Obično se strugovi sastoje od nekoliko delova, naime: krevet, kutija za pohranu, zupčanik, ram, linete i sanki za podršku. Dalje strugovi se dele na više vrsta, koji se koriste za različite namene, odnosno: univerzalni, čeoni, karuselni i revolverski strug. Pre nego što se odlučiš za kupovinu, dobro razmisli, kakva ti je potrebna, odnosno koji tip je za tebe najpogodniji. Možemo da ti pomognemo sa jednom vrstom razgraničenja, odnosno široka tržišna ponuda danas se deli na kopirne i podstrugove, automatske kao i numerički upravljane strugove.

U zavisnosti od vrste i namene tvog budućeg struga izaberi određeni i obrati pažnju na to da bude kompaktan i svestran. Najnapredniji su oni označeni najvišim ocenama standarda, kvaliteta i naprednosti, koji poseduju digitalni prikaz obrade, imaju mogućnost obrtanja u oba smera, njihov prenos obrtanja se postiže preko pojasa normalnog kvaliteta, a glavno vreteno je kaljeno, brušeno i dodati su mu precizni ležajevi. Ako želiš snažan i dugotrajan strug prati oznaku konusa i otvorom na kalemu, pa uzdužnim kretanjem, oblikom i sastavom zupčanika, fokusiraj se na mogućnost prebacivanja smera uvlačenja, pa na vođice, koje bi trebalo da budu tačne, da se precizno nastavljaju. Prednost predstavlja i priložena baza, koja spada u kategoriju dodatne, odnosno opreme koja se prodaje posebno.

Među parametrima koji olakšavaju izbor najboljih i najpogodnijih strugova su: konstantna ili promenljiva brzina obrtaja, pa pomenuta digitalna mogućnost (prikaz dubine bušenja), zatezno vreteno za obavljanje najsigurnijih poslova, rastojanje između vrhova, sve dimenzije, prečnik i širina dela za struganje, naravno i sama snaga, izdržljivost i metrični navoji.

Prikaži više

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Tvoja prijava možda još nije potpuno završena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoje e-mail sanduče i klikni na link u poruci. Ne zaboravi pogledati i u spam folder.

® 2024 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka