Toplotne pumpe za sanitarnu vodu

Toplotne pumpe nisu namenjene samo za grejanje prostora, što verovatno već znaš. Toplotna pumpa može da greje i sanitarnu vodu i u slučaju kada ne greješ prostorije sa tim sistemom.

Toplotne pumpe za sanitarnu vodu imaju ugrađen bojler, koji je najefikasniji i najbolji kod kupovine sistema grejanja za nove objekte. Ali ako već imaš dobar bojler, koji ne želiš da menjaš, može da izabereš toplotnu pumpu za sanitarnu vodu na koju možeš lako da ga povežeš.

Kao i obične toplotne pumpe, toplotne pumpe za sanitarnu vodu rade na principu razmene energije između dva različita toplotna elementa. U slučaju toplotne pumpe za grejanje sanitarne vode to je obično razmena energije između vazduha i vode. Budući da se vazduh pri zagrevanju vode hladi, ovo svojstvo može da se upotrebi za hlađenje prostorija (na primer, podruma), i tako da iskoristimo izmenu energije na oba kraja.

Kod postavljanja toplotne pumpe za sanitarnu vodu je važan da prostor u kome će biti smeštena. Budući da su toplotne pumpe za sanitarnu vodu osetljive na hladno, većina neće raditi ako je temperatura u sobi ispod 7 stepeni. Na tržištu postoje neke koje rade do -10 stepeni Celzijusa, ali o tome je neophodno da se raspitaš pre kupovine. Tu je i mogućnost povezivanja sistema grejanja na dodatni izvor energije (ulje za grejanje, pelet, ...), ali onda moraš da se pobrineš i za stručnu ugradnju, ako želiš da postigneš dobre rezultate.

Baš kao i pri kupovini toplotne pumpe za zagrevanje prostora, pri kupovini toplotne pumpe za sanitarnu vodu moraš da obratiš pažnju na nekoliko stvari. Pre svega, to je broj efikasnosti ili COP. Što je veći taj broj, veća je efikasnost toplotne pumpe i potrošnja energije će biti manja. Pored toga, važan je i proizvođač. Kvalitetna toplotna pumpa za sanitarnu vodu, ako se ispravno koristi i održava, može da izdrži i do 20 godina. Proizvodi lošeg kvaliteta i sumnjivog porekla mogu da se pokvare mnogo pre i onda, uprkos uštedi prilikom kupovine, na duge staze ćeš imati veće troškove i time nižu uštedu energije. Takođe, važna je i usluga servisiranja, pa izaberi model i proizvođača koji imaju dobro uspostavljenu mrežu usluga i dobro obučene servisere.

Budući da je na kraju važna i cena, uporedi cene različitih prodavnica na Idealno.rs i na taj način obezbedi najbolju kupovinu.

više
Saveti 0
Cena
MIN MAX

Pretraži po brendu

Boja

Snaga (W)

MIN MAX

Visina (cm)

MIN MAX

Ne propusti

46 proizvoda
 • Popularnost
  • Popularnost
  • Cena (od najniže)
  • Cena (od najviše)
  • Naziv proizvoda (A-Z)
  • Naziv proizvoda (Z-A)
  • Broju prodavnica
  • Broju mišljenja korisnika

Slične kategorije

Pre kupovine želiš da vidiš više korisnih informacija?

FAQ (Česta pitanja i odgovori)Pretraži savete

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude?
Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2019 Ceneje d.o.o.