Odvlaživači

Imaš problema sa prekomernom vlagom u vazduhu? Možda imaš buđ u prostorijama? Želiš li da ostaneš zdrav? Ako je tvoj dom sklon prekomernoj vlazi, kupovina odvlaživača je definitivno pametna odluka.

Preporučen nivo vlage u stambenim prostorijama je između 50% i 70%, pa primena odvlaživača u prostorijama koje imaju veći procenat vlage, gotovo neophodna. Problem vlage često nalazimo u novim zgradama zbog sušenja materijala, u prostorijama koje su bile potopljene, u podrumima ili u zgradama koje nemaju adekvatnu hidroizolaciju na fasadi, pa vuku vlagu iz zidova. Ako je moguće, prvenstveno bi trebalo eliminisati uzrok vlage, to je definitivno pametan, ako ne i neophodan korak, ali to nije uvek moguće, kao u slučaju poplave ili novogradnje kad je sušenje vazduha odvlaživačem jedini izbor.

Različiti odvlaživači obično rade u skladu sa dva načela. Jednostavniji i jeftiniji rade po principu hemijskog vezivanja vlage sa različitim solima, koje su kupljene u obliku tableta i smeštaju se u odvlaživač vazduha. Ovi odvlaživači imaju veliku moć i naročito su pogodni za rešavanje vrlo lokalizovanog problema sa vlagom. Ako imaš problema sa vlagom u celom stanu, radije izaberi snažnije kompresorske odvlaživače vazduha. Oni rade na principu kondenzacije vlage iz hladnijeg vazduha, koji vuku iz prostorije i pomoću unutrašnjeg plina hlade, pri čemu tako ohlađeni vazduh gubi vlagu i onda se vraća nazad u prostoriju, pri čemu se vlaga sakuplja u posudi koju je potrebno s vremena na vreme isprazniti.

Kriterijumi za izbor odvlaživača su uglavnom njegova snaga i veličina, kao i zapremina prostora koji odvlažava. Takođe, glasnoća odvlaživača nije beznačajna stavka, jer može da stvara jako veliku buku ako koristiš uređaj u dnevnom ili radnom prostoru. Neki odvlaživači imaju mogućnost povezivanja na sistem odvoda, što olakšava stalno kontrolisanje nivoa nakupljene vode u posudi.

Ako se odlučiš za kupovinu odvlaživača, prvo proveri najbolje ponude na Idealno.rs.

više
Saveti 0
Cena
MIN MAX

Pretraži po brendu

Boja

Snaga (W)

MIN MAX

Pogodno za veličinu prostora (m2)

MIN MAX

Zapremina rezervoara za vodu (l)

MIN MAX

Vrsta

Ne propusti

68 proizvoda
 • Popularnost
  • Popularnost
  • Cena (od najniže)
  • Cena (od najviše)
  • Naziv proizvoda (A-Z)
  • Naziv proizvoda (Z-A)
  • Broju prodavnica
  • Broju mišljenja korisnika

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude?
Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2019 Ceneje d.o.o.