Aparati za sladoled

(39 proizvoda)

Postoji li ukusnije osveženje leti od sladoleda? Mali ili veliki - svi ga vole. Ako ti te hladne poslastice nikad nije dovoljno i uživaš u testiranju novih ukusa, sa aparatom za sladoled možeš da izraziš svoju kulinarsku kreativnost.

Pre kupovine proveri koliki je kapacitet aparata za sladoled koji želiš da kupiš. To nije jedina važna karakteristika aparata za sladoled. Na brzinu pripreme će uticati i vrsta aparata. Postoje četiri različite vrste aparata za sladoled koji proizvode sladoled pomoću različitih tehnika.

Prvi tip uređaja za sladoled je vrlo jednostavan za korišćenje. Oni se sastoje od rezervoara za sladoled i rezervoara sa tečnošću, koja mora prethodno od 12 do 24 sata da se hladi u zamrzivaču. Nakon toga, uređaj meša masu za sladoled i zamrzava je. Nakon dvadeset do trideset minuta, sladoled je spreman za jelo, a za ponovnu upotrebu je potrebno ponovno zamrznuti tečnost.

Drugi tip aparata za sladoled se stavlja u frižider. Oni rade tako što smesu za sladoled prvo protresemo, da se ne bi stvorili preveliki kristali. Nedostatak tih uređaja je da se zauzimaju puno prostora u zamrzivaču i rade na struju, što znači da kad zatvoriš vrata od zamrzivača, kabl od aparata za sladoled mora da izlazi iz frižidera. Treći nedostatak ovih uređaja je da se sladoled u njima hladi vrlo sporo.

Najpopularniji aparati za sladoled su oni koje staviš na kuhinjski sto, sipaš u njih smesu za sladoled, a nakon trideset minuta sladoled je već napravljen. Kod ovih uređaja ne treba ništa prethodno zamrzavati, jer oni imaju ugrađen sopstveni sistem zamrzavanja i zato su nešto skuplji. Budući da sadrži rashladno sredstvo, ne preporučuje se da ga premeštaš, a nakon svakog pomeranja aparata je potrebno sačekati 12 sati pre ponovne upotrebe.

Četvrti tip aparata za sladoled za svoj rad zahteva veliku količinu leda i soli. To je veliki uređaj sa unutrašnjim i spoljašnjim rezervoarom. U unutrašnji rezervoar se sipa masa za sladoled, a u spoljašnji led i so. Masu za sladoled meša mešalica, a strugalica koja se vrti u suprotnom smeru, sa zidova posude skida već zamrznuti sladoled.

Kada se odlučiš za kupovinu aparata za sladoled, prvo proveri i uporedi različite ponude na Idealno.rs.

Prikaži više
39 proizvoda
Sortiraj:
  • Popularnost
  • Cena (od najniže)
  • Cena (od najviše)
  • Broju prodavnica
  • Popust (od najvišeg)
  • Naziv proizvoda (A-Z)
  • Naziv proizvoda (Z-A)

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2024 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka