SAVET Nameštaj
11.4.2017. 13.12.54

KUPUJEŠ SPOLJNI NAMEŠTAJ ZA POTPUNI UŽITAK U BAŠTI? PROVERI KADA SE ISPLATI IĆI U KUPOVINU!

1/1

U aprilu i maju se najviše kupaca odlučuje za kupovinu novog baštenskog nameštaja, kada očekujemo porast potražnje do 250 posto. I ti kupuješ baštenski nameštaj? U ovom savetu pročitaj kada su cene najniže i koji modeli su ove godine najtraženiji!

 

Jesi li među onima koji kupuju baštenski nameštaj u maju ili junu?

Vodeći srpski nacionalni portal za komparativnu kupovinu Idealno.rs je neposredno pre glavne sezone za kupovinu opreme za baštu pripremio analizu kako potrošači kupuju spoljni nameštaj.

Baštenski  nameštaj se najčešće kupuje u periodu od marta do jula. Potražnja dostiže vrhunac u maju, kada je čak 2 puta veća od godišnjeg proseka. Drugi talas interesovanja, što se može pripisati sniženjima i popustima, sledi u julu. U odnosu na isti period prošle godine, ove godine smo videli značajan porast online pretraživanja baštenskog nameštaja, i zato u julu očekujemo porast potražnje do 250%!

 

Koliko se isplati potrošiti za novu baštensku garnituru i šta kupiti?

Prosečna cena najtraženijih komada baštenskog nameštaja u ovoj godini je oko 30.000 rsd. Kupci su spremni da plate do 150.000 rsd, naravno, cene značajno variraju u zavisnosti od vrste nameštaja. Najveća potražnja u prva tri meseca 2017. godine je zabeležena kod kompleta baštenskog nameštaja od ratana koji se sastoji od stola i 4 stolice.

Primećujemo da potrošači najčešće traže baštenske garniture, sa kojima sebi obezbeđuju sve što im je potrebno samo jednom kupovinom. Prosečne cene takvih setova su oko 50.000 rsd, a među ostalim popularnim komadima nameštaja su još i ležaljke, baštenski stolovi i klupe.

 

Po novi baštenski nameštaj je najbolje ići u junu!

Naši podaci ukazuju na to da je baštenski nameštaj najjeftiniji van glavne sezone. Cene su prošle godine bile najniže u junu u periodu pada potražnje, a najviše zimi.

 

Sve informacije o kupovini baštenskog nameštaja na jednom mestu

Na Idealno.rs možeš na jednom mestu da uporediš više od 600 komada baštenskog nameštaja. Portal sakuplja sve relevantne informacije za kupovinu takve opreme i iz online i iz fizičkih prodavnica.
 

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude?
Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2020 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka