Uštedite na telefonskom računu korišćenjem VoIP telefonije

22.12.2014. 17.27.00

Brinete li o računu koji će vas dočekati sedećeg meseca? Plaćate razne telefonske pretplate koje vam se čine besmislene? Želite da smanjite mesečne troškove, a u isto vreme podignete životni standard?

image

Možda vam se trenutno čini kao san, ali razvoj različitih tehnologija omogućava jeftiniju cenu života uopšte, pa samim tim možete smanjiti i račune za telefon. VoIP telefonija je način komunikacije gde se razgovor prenosi preko interneta. VoIP telefonija i nije tako nova telefonija, već postoji već nekoliko godina. Ova vrsta komunikacije može testirati različite programe besplatno.

VoIP telefonija se može odvijati preko slušalica i ugrađenih zvučnika, nije slična komunikaciji na kakvu smo navikli, ali možete koristiti i VoIP telefon. Oni su vrlo slični klasičnim telefonima, samo morate da se spojite na internet, ali ne morate nužno imati računar.

Naravno, ništa nije besplatno, pa tako ni VoIP tehnologija. Uprkos činjenici da nemate telefonsku pretplatu ili fiksni trošak, možda će vam se u početku činiti skuplja, jer morate da kupite ruter, obezbedite internet ako ga nemate, a možete da kupite i razne dodatke, kao što je kamera.

IP kamere i ostali pribor može da poskupi konačni trošak instalacije, ali sve to vam nudi dodatne opcije uz koje će telefoniranje postati još zanimljivije. IP kamera omogućava video pozive, koji su putem fiksne telefonije još uvek nemogući.

Još jedan dodatni trošak je internet koji morate da platite. Možete odabrati povezanost i komunikaciju između dva računara. U tom slučaju ne postoji dodatni set troškova, a nedostatak toga je činjenica da osoba koju zovete bude na računaru i koristi isti program koji i vi. Alternativno, možete sprovesti VoIP telefoniranje putem VoIP telefona ili putem običnog telefona koji omogućava povezivanje s računarom.

Dakle, ako želite da uštedite, a mislite da je ova vrsta komunikacije zgodna, možete da se odlučite za VoIP telefoniju, koja je zamena za fiksnu mrežu, ali još nije nadmašila mobilnu telefoniju.

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Tvoja prijava možda još nije potpuno završena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoje e-mail sanduče i klikni na link u poruci. Ne zaboravi pogledati i u spam folder.

® 2024 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka