Prednosti sušilica

22.12.2014. 19.41.00

Veš koji sušimo na otvorenom ima svojih prednosti - ne troši električnu energiju, ali vremenom će odeća izbledeti zbog sušenja na suncu, na užetu se odeća rastegli, postaje zgužvana pa imate više posla s peglanjem. Sušilica osuši rublje brzo, ne gužva ga i čuva njegovu originalnu boju i oblik.

image

Sušilice se dele na kondenzacijske i ventilacijske sušilice, koje su jeftinije, ali potrebno je paru kanalisati u prikladan otvor. Zbog tog razloga, najpopularnije su kondenzacijske sušilice, koje treba samo uključiti u struju, dok se para skuplja u posudi koju, kada se napuni, praznimo u umivaonik. Razmislite isto i o kupovini sušilice s toplinskom pumpom, koja koristi manje energije i zbog skoro 20°C niže temperature, nežnije suši te je primerenija za osetljivije materijale.

Sušilice imaju najčešće jednak kapacitet kao mašine za pranje veša, i odednom mogu da osuše od 6 do 9 kilograma veša. Za manje prostorije su prikladne one sušilice koje možete pričvrstiti na zid i koje imaju kapacitet sušenja do 3-4 kilograma. Novije sušilice koriste senzorsko sušenje veša. Funkcije se dele na vrlo suvo, suvo za peglanje te suvo za ormar. Sušilica može imati i ekran koji je brojčani ali tekstualni i na kojem možete menjati funkcije. Dobra karakteristika je zvučni signal, koji vam javlja kada je sušenje završileno ili vas upozori na moguće greške. Neke sušilice imaju opciju korpe, koju namestite u bubanj te se tokom sušenja ne vrti.

Ako želite da imate dva u jednom, postoje mašine za veš i sušilice u jednom, što je dobar izbor kada vam nedostaje prostora, no energetski su vrlo rasipne. Perilice/sušilice su dugoročno loša investicija, jer su prikladne za povremeno sušenje veša, a ne za svakodnevno. Dok je kapacitet pranja između 5 do 7 kilograma, kapacitet sušenja je niži i iznosi od 3 do 5 kilograma. Dobre karakteristike koje mora imati perilica/sušilica su broj obrtaja centrifuge, koji se kreću oko 1200 u minuti, poseban bubanj, što pogoduje za nežno pranje rublja, senzorsko sušenje veša, tekstualni ekran s informacijama i invertni motor, koji je tiši i traje duže vremena.

Candy sušilica vam nudi sve što vam treba u jednom aparatu i nikada više nećete morati da kačite veš. Veš će biti čist, mirišljav i neće biti potrebe za peglanjem. Candy sušilica je štedljiva i ekološki prihvatljiva, a možete izabrati između modela koji su primereniji za manje prostore i imaju otvor za rublje na vrhu. Zbog svog modernog oblika s velikim otvorom za vrata, Candy sušilica je jedna od najpopularnijih na tržištu.

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2023 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka