Neka izbor nameštaja odgovara vašem ukusu

2.5.2017. 11.07.13

Nameštaj sa kojim ćete opremiti dom mora da zadovolji vaš ukus i stil i na neki način mora da vam se zavuče pod kožu, sve da biste se osećali udodno i opušteno u svom domu. Ponuda je gotovo beskonačna i bilo da opremate kuhinju, trpezariju, dnevnu sobu ili kupatilo u različitim prodavnicama možete da pronađete nameštaj različitog stila, materijala, kvalitete i cene.

Ipak, opremanje određenih životnih prostora zahteva i nameštaj određenih karakteristika. Jedna od takvih prostorija je dečija soba. Tu treba da se vodite i nekim sigurnosnim standardima izrade nameštaja. Kod izbora dečijeg nameštaja izbegavajte lomljive materijale poput stakla, pazite da su ivice nameštaja zaobljene kako ne bi predstavljali opasnost za povrede i potrudite se da izaberete nameštaj koji će moći da "raste" sa vašom decom.

U dečijoj sobi treba da bude i dovoljno mesta za igru i učenje, pa i to treba imati na umu kod izbora nameštaja i dizajniranja sobe. Ako ste ograničeni veličinom sobe, možete izabrati nameštaj koji zadovoljava više funkcija odjednom. Dobar primer za to su kreveti sa fiokama za spremanje ili krevet na spratt ispod koga se nalazi radni sto. Ako je dete dovoljno veliko i zainteresovano, uključite ga u izbor i planiranje nove sobe.

Ponekad veliki problem predstavlja izbor i opremanje kuhinje. Nameštaj u kuhinji treba da bude kvalitetan i praktičan da bi svakodnevno kuvanje bilo jednostavno i ugodno. Iskustvo kaže da kuhinjskih ormarića, fioka i ostalog mesta za odlaganje pribora nikada nema dovoljno, zato, ako na raspolaganju nemate cediljku ili ostavu, budite jako pažljivi i pokušajte da iskoristite svaki centimetar raspoloživog prostora. Važno je i da izaberete kvalitetne materijale sa kojima ćete postići željeni estetski efekat i koji će biti izdržljivi i dugotrajni. Možete izabrati delove kuhinje napravljene od manje konvencionalnih materijala poput inoksa, stakla ili mermera.

Možda malo jednostavniji od kuhinje, biće izbor nameštaja za trpezariju. Tu je najvažnije izabrati dobar i kvalitetan sto i stolice. Tu se vodite navikama vaše porodice pa izaberite sto koji će vam odgovarati u svim prilikama. I tu možete krenuti nekonvencionalnim putem pa izabrati odvojeno sto i stolice iz različitih setova. Izbor nameštaja nije uvek lak i jednostavan, odvojite vreme za razmišljanje, dobro proučite prostor i iskoristite ga u najvećoj mogućoj meri.

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude?
Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2020 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka