Na šta treba paziti pri kupovini proizvoda za čišćenje i pranje

8.5.2017. 11.25.50

Postoje razni proizvodi za čišćenje i pranje. U svakom domaćinstvu je čišćenje i pranje važno pa je potrebno pronaći uređaj koji je dizajniran za to.

image

Uređaji za čišćenje i pranje su često skupi, pa je sreća što ih kupujemo retko jer im vek trajanja nije kratak. Prilikom kupovine takvih aparata, osim na tehničke karakteristike, treba obratiti pažnju i na garanciju, koja nam ipak daje neku sigurnost. Mašine za pranje posuđa i veša imaju obično garanciju na pet godina, a usisavači i drugi kućni aparati na manje godina.

Za aparate za čišćenje i pranje važno je da su energetski efikasni. S obzirom na to da neke od tih aparata koristimo svaki dan, imperativ je da se njihova energetska potrošnja smanjuje jer time činimo dobro za okolinu, ali i smanjujemo račune za struju.

Kad kupujete mašinu za pranje veša ili bilo koji drugi sličan aparat, raspitajte se za uslugu servisiranja. Neki proizvođači ne dozvoljavaju uslugu servisa neovlašćenog servisera, pa time možete izgubiti pravo na garanciju. Budite oprezni pri kupovini uređaja za vaše domaćinstvo, jer se ti problemi mogu javiti i kod mašine za posuđe i kod usisavača.

Mašina za pranje posuđa obično je smeštena u kuhinji, ali ako zbog nekog razloga tamo ne može da bude njeno mesto pa aparat smestite negde drugo, proverite koliku buku proizvodi. Ako se dogodi da ga morate smestiti blizu spavaće ili dnevne sobe, nivo buke je važan jer ta buka može da ometa vaše svakodnevne navike, kao što je gledanje TV-a ili čak spavanje.

Kada kupujete usisavač, obratite pažnju na to kolika mu je snaga, te kako brzo duva i čisti. Danas se sve manje koriste usisavači sa vrećicama jer propuštaju mnogo prašine, pa su nepraktični zbog česte zamene kesa i sl. Tako da na tržištu sada imamo usisavače s vakuum filterima s vodom koji ispuštaju manje prašine, te ne morate brinuti o menjanju vreća.

Bez obzira na vrstu aparata koji kupujete, uvek zadržite račun koji ste dobili uz kupovinu i garancijski list. Ako to ne uradite, moguće je da ćete morati iz vlastitog džepa da platite moguće popravke.

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2023 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka