Kupovina matrični štampača

22.12.2014. 21.05.00

Matrični štampači ili štampači sa iglom danas su manje popularni nego što su bili nekad. Danas su na tržištu traženiji laserski štampači, a oni nam omogućavaju jeftiniju i bržu štampu. Matrični štampači i danas su najbolji kod štampe porudžbine ili fakture, to mišljenje dele svi oni koji ih još uvek koriste.

image

Postoje dve vrste matrični štampača: matrični štampač sa nožem i bez noža. Tako je Matrix Printer dostupan u različitim rasponima cena, a možete birati i između mnogih proizvođača. Većina proizvođača ima u ponudi Matrix Printer s nožem i bez noža.

Takvi štampači su na tržištu dostupni za relativno malo novca. Najjeftiniji možete pronaći već za nekoliko hiljada dinara. Takvi štampači su namenjeni za upotrebu u domaćinstvima, za profesionalnu upotrebu moraćete izdvojiti ipak više novca. Najbolji štampači mogu dostići cenu iznad 500000 dinara.

Kao i kod drugih štampača, tako i kod ovih, lako je moguće uspostaviti vezu između štampača i kompjutera. Možete ih spojiti i bežičnim putem, preko wireless-a, tako da vam neće trebati kablovi. Naravno, da bi takav ispis bio moguć, morate da imate prenosni računar koji podržava takav način rada.

Brzina štampe će vam biti važna u slučaju da vam je potrebna štampa veće količine odjednom. Rezolucija štampača može biti drugačija kod svake mašine, a to vam garantuje proizvođač za svaki model štampača posebno.

Pre kupovine štampača, proverite njegove funkcije, pa ih uporedite s drugim štampačima. Pronađite onaj koji vam je najpristupačniji, ali da ima sve potrebne karakteristike koje vam trebaju. Naše stranice će vam omogućiti da uporedite cene sličnih ili istih modela u različitim prodavnicama. Svaka prodavnica ima različitu maržu na svoje artikle, a vama kao kupcu je vrlo bitno da pronadjete najpovoljniju cenu za model koji vam se sviđa.

Štampač možete kupiti i u inostranstvu, što može značiti da prođete povoljnije. No, ako se dogodi da vam se proizvod pokvari, kupovina van države može zakomplikovati stvari oko garancije, pa se iz tog razloga radije obratite domaćim prodavnicama.

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2023 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka