Kupovina foto stativa

22.12.2014. 22.47.00

Prilikom snimanja videa ali i fotografiranja stativi su odličan alat kako bi se olakšao naš rad i napravile bolje fotografije i snimci, bez preteranih vibracija ili iznenadnih neočekivanih pokreta. Zato su stativi neizostavni deo opreme svakog snimatelja i fotografa.

image

Postolje vam olakšava i na drugačiji način, korišćenjem stativa vaša ruka se ne umara, a to može biti presudno za mirna snimanja. Naročito je koristan prilikom višesatnog snimanja ili fotografisanja, pri kojem morate da držite kameru ili fotoaparat nekoliko sati, u takvim slučajevima stativ će postati neizostavan dodatak vašoj opremi.

Postoje razni stativi koji se uglavnom razlikuju po svojim tehničkim karakteristikama kojima trebate posvetiti najveću pažnju pri izboru kako bi izabrali stativ koji najbolje odgovara vašim potrebama. Svi stativi imaju određenu maksimalnu visinu na kojoj je moguće slikanje i snimanje. Foto stativi mogu biti visoki i do 1,5 metra, što bi trebalo zadovoljiti većinu vaših zahteva, no moguće je kupiti i više.

Stativi imaju različitu težinu, što je takođe bitan faktor za izbor pri kupovini. Ta činjenica mogla bi vas jako zainteresovati pogotovo ako se fotografisanje ili snimanje treba obaviti u manje pristupačnim područjima gde nije moguće dovesti stativ autom na lokaciju snimanja. Ako biste morali nositi kameru, stativ i ostatak opreme na nekoliko kilometara udaljeno mesto bitan vam je svaki kilogram, tako da je u ovom slučaju bolje platiti malo više i kupiti lakši stativ.

Stativi mogu doći sa točkovima. Stativi bez točkova su namenjeni slikanju ili snimanju sa samo jednog mesta. Prilikom kupovine stativa sa točkovima lako se možete premestiti sa jedne lokacije na drugu bez nepotrebne vibracije koja bi nastala pri snimanju bez stativa.

Pre kupovine foto stativa dobro razmislite o karakteristikama koje su vama bitne. Pre svega morate uzeti u obzir uslove u kojima ćete koristiti postolje, kao i karakteristike koje ono treba imati. Cena bi trebala biti u drugom planu kako vam nakon kupovine ne bi trebao i drugi, treći stativ.

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2022 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka