Kupovina fiksnog telefona za kancelariju ili dom

22.12.2014. 17.44.00

Telefoni su vrlo važan deo tehnologije bez koje mnogi ljudi ne mogu zamisliti život. Uprkos činjenici da fiksni telefoni sve više ustupaju mesto mobilnim telefonima i da mnoga domaćinstva danas više nemaju fiksne telefone, fiksni telefoni su još uvek aktuelni. Fiksni telefoni se međusobno razlikuju po tome da li su žičani ili bežični telefoni.

image

Žičani telefoni su pogodni za ured ili dom, prilikom kupovine biste trebali uzeti u obzir kakve osobine od telefona očekujete i koliko novaca ste spremni da izdvojite. Nezahtevni korisnici će naći sve što traže u jednostavnom žičanom telefonu, dok će ostali dodatne funkcije pronaći u bežičnim telefonima.

Osim pristupačne cene, jednostavnog korišćenja i dobrog zvuka, žičani telefoni imaju i druge pozitivne karakteristike, među njima i to da se napajaju putem struje i ne morate da brinete o tome koliko je puna baterija. Istina, sa njima ne možete da hodate uokolo tokom razgovora, kao sa bežičim telefonom.

Do pre nekoliko godina fiksni telefoni nisu nudili ništa osim osnovnih funkcija, danas gotovo svaki ima opciju brzog biranja, čuvanje telefonskih brojeva i identifikacijoni poziv. Možete videti datum i vreme. ISDN telefonija omogućava istovremeno pozive i pristup internetu. To je digitalna mreža koja, osim osnovne telefonske usluge nudi i mnoge druge na jednom priključku.

ISDN telefonija ima nekoliko pozitivnih osobina, među ostalim i to, da omogućuje korišćenje dva ili više telefonskih brojeva i možete da birate između različitih ISDN paketa. Takođe, možete istovremeno koristiti dva terminalna uređaja i omogućuje vam pouzdan prenos podataka i informacija. ISDN telefonija uključuje dve vrste paketa, i to žičane i bežične pakete.

Vaš izbor zavisi od toga šta želite da imate u svom domu žičani ili bežični fiksni telefon. Vaš telefon će prikazati broj pozivatelja, možete da instalirate govornu poštu, kao i primati obaveštenja o troškovima poziva ili poziv na čekanju. Uz ovu vrstu telefonije je takođe brži prenos podataka, naime, garantovana brzina iznosi od 64 kbt/s, prenos je takođe povoljan.

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2023 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka