Komentari

Pre 5 godina

BEKO kuhinjski aspirator CWB6420X

BEKO kuhinjski aspirator CWB6420X

Ovaj aspirator je baš deluje kvalitetno. Izgleda dobro, naročito ova srebrna boja, osvetljenje mu je odlično, a super mu je i protok vazduha. Jedino bi mu zamerila što je malo bučniji, ali sve ostalo je super.

Izbor aspiratora

22.12.2014. 04.22.00

Aspirator je neizostavni deo opreme u svakoj kuhinji, a doprinosi čistoći vazduha u prostoriji. Osobina na koju trebate paziti pri kupovini određenog modela aspiratora u velikom izboru koji je danas dostupan na tržištu je način proterivanja vazduha.

Možete birati između različitih vrsta aspiratora koji se međusobno razlikuju po načinu postavljanja, no svima je zajedničko to da proteruju vazduh i da imaju lampe, koje pak mogu biti konvencionalne ili halogene. Klasični aspirator zahteva ugradnju pod kuhinjski element, centralni aspirator je prigodan za ugradnju na plafon, aspirator na izvlačenje se nalazi u ormariću iznad šporeta, a dekorativni aspirator smeštamo na zid iznad šporeta.

Osim ovih vrsta tu su i ugradni aspiratori i ugaoni aspirator. Ugradni aspirator se postavlja u ram koji je već pripremljen i može varirati u formi. Ugaoni aspirator je osmišljen tako da ga namestite u ćošak kuhinje i obično je veći od ostalih vrsta. Za ugradni aspirator je potreban ormarić, ali zbog svoje veličine ga lako možete montirati na dno ormarića u kojem već držite začine.

Aspirator mora da ima dobar kapacitet menjanja vazduha, kojeg u kuhinji treba izmeniti najmanje deset puta po satu. Može imati dva načina kretanja i čišćenja vazduha, kroz ventilacione otvore omogućuje cirkulaciju. Najviše preporučljiva je opcija koja omogućuje ispuštanje vazduha koja osigurava da se kuhinja reši masnoća i neugodnih mirisa. Ova metoda uklanja i vlagu iz prostorije dok strujanje vazduha ostaje u prostoriji.

Svaki kuhinjski aspirator dolazi s osvetljenjem, u ovom slučaju najbolja su halogena svetla koja emituju više svetlosti od klasičnih sijalica. Aspirator takođe dolazi sa metalnim filtrom kojeg je potrebno čistiti. Još jedan bitan element pri kupovini aspiratora je njegova glasnoća koja zavisi od motora. Odaberite onaj koji radi tiho, jer glasni aspiratori često postaju naporni vrlo brzo i izaberite onaj koji ima nekoliko nivoa performansi. To zavisi od toga koliko je velika vaša kuhinja. Inače, najmoderniji aspiratori pružaju opciju upravljanja kako dodirom tako i pomoću daljinskog upravljača kako bi najlakše prilagodili snagu ventilacije vašem načinu kuvanja.

Slične kategorije

Pre kupovine želiš da vidiš više korisnih informacija?

FAQ (Česta pitanja i odgovori)

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude?
Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2020 Ceneje d.o.o.