Funkcije meteorološke stanice

22.12.2014. 05.51.00

Vremenska ili meteorološka stanica je vrlo koristan alat za one koji bi želeli da stalno budu u toku o vremenskim uslovima. Meteorološka stanica sadrži termometar koji pokazuje stepene napolju, ali ima i puno različitih i vrlo korisnih osobina!

image

Za sve one koji vole da prate vremenske pojave i dobro su informisani o vremenskoj prognozi, meteorološka stanica je preporučljiv dodatak. Ugradnjom meteorološke stanice u vašem domu uvek ćete znati kakvo je vreme napolju i koliko stepeni pokazuje merač temperature. Vremenska stanica pokazuje unutrašnju i spoljašnju temperaturu, a na njenom LCD ekranu možete da pratite i visinu pritiska, mesečeve mene, datum i vreme. Svaka meteorološka stanica uključuje termometar, koji mora biti tačan i precizan.

Termometar je lako montirati na jedan od zidova u kući, napolju treba instalirati spoljašnji senzor koji glavnoj jedinici prenosi visinu temperature. Vremenska stanica je dostupna i u modelu koji jednostavno stavite na sto ili policu gde će biti lako vidljiv. Uz sve funkcije ima pokazivač temperature i mogućnost da namestite alarm za buđenje, a pokazuje i tačno vreme izlaska i zalaska sunca.

Merenje atmosferskog pritiska se može prikazati ne samo u brojkama, nego i na grafikonu, a na slici se pokazuju i mesečeve mene. Zato je vrlo priručan i praktičan alat, koji uviek dobro dođe. Možete da birate između različitih oblika i veličina meteorološke stanice, a dostupan je i merač temperature izgleda klasičnog termometra, koji se razlikuje od meteoroloških stanica pre svega u manjem broju funkcija.

Danas postoje i digitalni termometri koji vrlo precizno prikazuju temperaturu i vrlo su pristupačne cene. Termometar meri i vlagu, za to se brine higrometar. Poput meteorološke stanice i digitalni termometar radi na baterije, koje imaju dug vek trajanja jer za rad zahteva vrlo malo energije.

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2023 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka