Faks je nezamenljiv uređaj u kancelariji

22.12.2014. 14.05.00

Kada tražite faks uređaj obratite pažnju na cenu, kvalitet i posebne funkcije. Faks uređaji se koriste za slanje i primanje dokumenata preko telefonske linije. Ako trebate faks samo za primanje dokumenta, razmotrite faks modem kao alternativu.

image

Korišćenje faks uređaja je vrlo jednostavno i ne zahteva puno znanja. Sve što trebate da učinite je da ubacite list papira sa informacijama, odaberete broj odredišta i pritisnete pošalji. Faks uređaji su savršen izbor prilikom slanja važnih informacija koje ne želite da neko drugi vidi. Slanje putem internet alternativa ima slabost jer bi tim putem neko mogao presresti dokumente.

Analogni faks uređaji se danas praktično više ne koriste jer su ih zamenili digitalni faks uređaji. Cannon faks je jedan od brendova koji je dostupan na tržištu, možete birati između različitih vrsta faks uređaja, koji se razlikuju po kvalitetu ispisa koji nam omogućuju. Tintni faks uređaji pružaju srednji kvalitet i dobra su investicija uprkos nešto višoj ceni.

Za još bolji kvalitet postoje laserski faks uređaji, koji mogu imati visoku cenu , kupovina se isplati onima koji puno šalju i primaju. Oni su dizajnirani prvenstveno za upotrebu u zahtevnijim kancelarijama. Canon faks ima visoku brzinu slanja, budući da dokument može biti poslan u samo tri sekunde, a uz određene modele možete slati i primati više stranica u isto vreme. Panasonic faks je dostupan kao višenamenski uređaj koji takođe omogućuje ispis, slanje, kopiranje i skeniranje dokumenata. Ovaj faks je puno skuplji, a namenjen je zahtevnijim korisnicima , dok je za kućnu upotrebu i za male kancelarije zadovoljavajući običan Panasonic faks. Pronađite faks uređaje koji nude četiri nivoa kvaliteta i ako ćete ispisivati i tekst i fotografije neka uređaj ima 64 nijanse sive boje.

Razmislite o tome da li vam je potreban faks koji ima ugrađenu digitalnu telefonsku sekretaricu za skladištenje poruka. Preporučene osobine su sposobnost slanja na više primalaca u isto vreme i skladištenje dokumenata kada je uređaj bez papira. Faks vam omogućuje i memorisanje niza telefonskih brojeva, prikazivanje broja pozivaoca na ekranu, a slova na dokumentu možete povećati ili smanjiti. Pažljivo odaberite najbolji faks uređaj sa dovoljno memorije, zadovoljavajuće brzine i sposobnosti ispisa i dodatnim osobinama. Kupovina običnog faks uređaja sa dodatnim osobinama može koštati malo više, ali dugoročno ćete biti nagrađeni.

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Tvoja prijava možda još nije potpuno završena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoje e-mail sanduče i klikni na link u poruci. Ne zaboravi pogledati i u spam folder.

® 2024 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka