Da li jos uvek izdržavate sa starim televizorom

22.12.2014. 08.56.00

LCD TV ili LCD televizori su sada na tržištu u potpunosti izbacili obične televizore. Nekoliko desetina godina je konvencionalni TV dominirao na tržištu, a da nismo znali ni za kakvu alternativu. No sa izumom LCD TV-a gotovo su nestali sa polica radnji.

image

Najnoviji udarac koji je dobio običan TV je digitalizacija televizijskog signala posle kojeg je LCD TV zauzeo još veći udeo na tržištu. Zbog digitalizacije se mnogo ljudi radije odlučilo na kupovinu novog ili polovnog LCD TV-a, nego na nadogradnju starog televizora kupovinom digitalnog konvertora.

Pre je cena LCD TV-a bila nedostupna većini, dok je danas cena široko prihvatljiva, a zapravo je toliko niska da u budućnosti neće biti značajno smanjena. Dakle, ako još nemate novi LCD TV sada je dobro vreme za kupovinu.

Pored veće rezolucije i bolje slike koju LCD televizori nude, takođe imaju i nekoliko drugih prednosti koje vas mogu nagovoriti na kupovinu. Kod gledanja tehničkih podataka koje ima odabrani LCD TV, obratite pažnju na razoluciju ekrana i dijagonale. Zavisno od veličine LCD televizora zavisi i udaljenost gledanja. Ako imate ograničen prostor, onda se odlučite za onaj LCD TV , koji će imati manju dijagonalu i ne uzimajte u obzir one velikih dimenzija.

Ako želite da pratite HD programe, sa interneta skidate filmove visoke rezolucije i uopšteno ste pravi gurman kod gledanja TV-a obratite više pažnje na LCD televizore sa podrškom za Full HD.

U ovom trenutku sve skuplje električne energije i rastuće ekološke svesti za mnoge je ljude barem malu razliku u odlučivanju između različitih LCD televizora čini i informacija o tome koliko je ekonomičan TV prijemnik. U svakoj prodavnici možete da dobijete informacije od prodavca i odabrate onaj koji će biti više prijateljski za okolinu i vaš novčanik.

Međutim, postoji puno tehničkih informacija pa ako ne vladate najbolje ovim područijem, pre kupovine je dobro posavetovati se sa nekim ko ima bolje znanje. Navedite mu svoje želje i potrebe pa neka proceni koje su tehničke karakteristike bitne za vaš novi TV. Rezolucija, veličina, potrošnja energije su osim cene mali deo svojstava koje bolje LCD televizore odvajaju od onih manje dobrih. Prilikom kupovine je ipak gotovo uvek istina da što je veća cena, to je veći kvalitet.

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2023 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka