Vector Optics laser 300win za upucavanje

Vector Optics laser 300win za upucavanje

Kretanje cena
LOKACIJE PRODAVNICA

Vector Optics laser 300win za upucavanje. Upucavanje ili podešavanje optičkog nišana u odnosu na putanju zrna ispaljenog iz cevi, iznad koje je montiran, deluje kao ko... Pročitaj ceo opis

1.960,00 DIN
Proizvođač
Cuin Idealno.rs Unique Identification Number
CX00922D32
Prijavi grešku

Vector Optics laser 300win za upucavanje. Upucavanje ili podešavanje optičkog nišana u odnosu na putanju zrna ispaljenog iz cevi, iznad koje je montiran, deluje kao komplikovan proces. Dovođenje končanice u liniju sa cevi je lakši proces ukoliko posedujete tzv. “laserski metak” ili “boresighter”. Radi se o napravi koja izgledom podseća na metak i koja, nakon što je aktivirana i ubačena u ležište metka, kroz cev emituje laserski zrak.Za grubo navođenje nije potrebna meta, dovoljna je bilo kakva pozadina (zid, ograda) na kojoj će se videti crvena tačka lasera, ceo postupak grubog navođenja se radi na udaljenosti od 20-30m. Nakon što je određena tačka koja određuje pravac cevi potrebno je dovesti končanicu optičkog nišana na istu. To se vrši pomeranjem končanice po vetikali I hotizontali upotrebom “točkića” koji se nalaze na telu optičkog nišana, pomeranje “knob-ova” se radi prstima ili u nekim slučajevima novčićem ili odvijačem. Skinuti zaštitne poklopce na točkićima i pogledati kroz optiku. Tačka na koju će nišaniti končanica u većini slučajeva će biti prilično daleko od tačke koja je pre toga obeležena I koja određuje liniju cevi. Pomeranjem točkića I redovnim proveravanjem pomeranja končanice na pozadini dovedite“krst” na tačku koja određuje liniju cevi. Ne trebe insistirati (mada je poželjno) da končanica bude dovedena na “mrtvu tačku” linije cevi. Manja odstupanja neće igrati značajniju ulogu u “vrućem upucavanju.” Kada je to urađeno, vratite zaštitne poklopce na točkićima I puška I optika su spremni za strelište. Prva meta na kojoj se vrši upucavanje treba da bude na otprilike istoj ili malo većoj udaljenosti od udaljenosti na kojoj je vršeno “grubo” dovođenje u liniju. Obzirom na malu udaljenost I da je optika prilično usklađena sa linijom cevi 2-3 metka bi trebala biti dovoljna da se pomeranjem točkića optika dovede u centar mete. Sledeći korak je povećavanje udaljenosti od mete I upucavanje na 100m. Preporučuje se pucanje od 3 metka u grupi sa hlađenjem cevi između grupa. Grupa od 3 metka ispaljena iz prosečne cevi prosečnog strelca ne bi trebala biti šira od 5-7 cm, znači 2-2,5 MOA. Što su grupe uže to je određivanje srednjeg pogotka lakše a samim tim I “dovođenje “ končanice na centar mete. Prilično jednostavan metod određivanja srednjeg pogotka je, u stvari ctranje trougla čiji su vrhovi rupe pogodaka grupe od tri metka. Određivanjem centra trougla (što je moguće preciznije) izvršićete merenje od njega do centra mete. Na osnovi odstupanja od centra mete, korekcijom na točkićima optike se končanica dovodi do centra mete. U principu dovoljno je pucati 3 grupe po 3 metka da bi se postigao cilj tj. da treća grupa od 3 metka srednjim pogotkom “zatvori mrtvi centar”. Važno je znati da se vruće upucavanje vrši iz ležećeg ili sedećeg stava sa dobrim naslonom. Bitno je da strelac izbegne upotrebu pomagala koja će pri upucavanju učvrstiti pušku jer ih na terenu u lovu neće imati.


- Pogodan za sledeće veličine:300win
- Proizvođač: Vector Optics, Kina

Vector Optics laser 300win za upucavanje
Vector Optics laser 300win za upucavanje
1.960,00 DIN
u Lovackaoprema.co.rs

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Tvoja prijava možda još nije potpuno završena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoje e-mail sanduče i klikni na link u poruci. Ne zaboravi pogledati i u spam folder.

® 2024 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka