PLAYSTATION konzola za igranje PS2

Kretanje cena
LOKACIJE PRODAVNICA
Šta reći o PlayStationu 2, a ne ponoviti uobičajene floskule i hvalospeve? Svi znamo da je u pitanju najprodavanija konzola svih vremena koju će u skorije vreme ne... Pročitaj ceo opis
18.000,00 DIN
Proizvođač
Boja
Konzola
Tip konzole
Cuin Idealno.rs Unique Identification Number
CX002DC29F
Prijavi grešku
Šta reći o PlayStationu 2, a ne ponoviti uobičajene floskule i hvalospeve? Svi znamo da je u pitanju najprodavanija konzola svih vremena koju će u skorije vreme neko teško dostići. Od 2000. godine, kada se premijerno pojavila u Japanu, pa do danas prodato je više od 155 miliona konzola, izrađeno je više od 10.000 igara, koje su prodate u 1,5 milijardi kopija! Razlog planetarne popularnosti Sonyjeve druge po redu konzole je sjajan hardverski sklop, ogromna biblioteka igara (čitaj: fanatična podrška developera) i vertikalna kompatibilnost sa prvim PlayStationom. Ne treba zaboraviti ni to da je PlayStation 2 prva konzola koja se na tržištu pojavila sa ugrađenim DVD čitačem, što je u ono vreme predstavljalo pravi bum.

Sve ove brojke i svi hvalospevi koje godinama slušamo o konzoli ostaće nedorečeni zbog jedne stvari – slabe homebrew podrške. Nešto se „prčkalo” oko Linuxa, pojavili su se programi za puštanje DivX filmova i MP3 muzike, ali je to sve jako stidljivo, pogotovo ako se poredi sa nekim drugim takmacima (Xboxom, na primer). Slična situacija je i sa emulatorima koji, iako postoje, ni izbliza ne zadovoljavaju apetite korisnika. Jedan PSP je tu bolje prošao, možda i NGage, a da ne govorimo o naletu Androida u ovaj svet. Rahitičniji su samo next-gen izdanci, za koje se po tom pitanju gotovo ništa ne preduzima.
PLAYSTATION konzola za igranje PS2
PLAYSTATION konzola za igranje PS2
18.000,00 DIN
u EuroMarket

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Tvoja prijava možda još nije potpuno završena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoje e-mail sanduče i klikni na link u poruci. Ne zaboravi pogledati i u spam folder.

® 2024 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka