SLAVUJ Heljda propržena bez glutena 1kg

SLAVUJ Heljda propržena bez glutena 1kg

Kretanje cena
LOKACIJE PRODAVNICA
Slavuj propržena (proparena) heljda dobija se od pažljivo odabranog zrna heljde. Zrno prolazi višestepenu proceduru čišćenja i obavezno ispiranje pre proparivanja.
Pročitaj ceo opis
385,00 DIN -20 %
308,00 DIN
-20 %385,00 DIN
sa dostavom 657,00 DIN
Cena sa dostavom
657,00 DIN
Dostupnost

Prednarudžba.

Cena je ažurirana danas od 03.16.

U svakom slučaju na stranicama prodavnice proveri da li je trenutna cena ista kao cena navedena na toj stranici.

Više o Ananas ponudi
Ponuda prodavnice Ananas za proizvod SLAVUJ Heljda propržena bez glutena 1kg. Ispravnost cene i podataka proveri na internet stranici prodavnice.
Proizvođač
Cuin Idealno.rs Unique Identification Number
CX00C58260
Prijavi grešku
Slavuj propržena (proparena) heljda dobija se od pažljivo odabranog zrna heljde. Zrno prolazi višestepenu proceduru čišćenja i obavezno ispiranje pre proparivanja.

O proizvodu:
Heljda počinje da se uzgaja pre više od 5 hiljada godina. Mnogi izvori tvrde da je rodna zemlja ove žitarice severna Indija i Nepal, gde dobija naziv „crni pirinač“, dok je danas je u mnogim evropskim zemljama, zbog sličnosti njenog semena sa bukovim orašastim plodovima, nazivaju – „bukova pšenica“. Istočni Sloveni počinju da je nazivaju ,,grečka”, jer kod njih dospeva iz Vizantije u VII veku, gde su je uglavnom u manastirima obrađivali grčki monasi.

PREDNOSTI HELJDE:
Ono što heljdu izdvaja u odnosu na druge žitarice je, pre svega, visok sadržaj gvožđa – mikroelementa koji je potreban našem organizmu za vezivanje i prenos kiseonika. Druga njena značajna karakteristika jeste potpuno odsustvo glutena, koji utiče na usporavanje metaboličkih procesa. Pored gvožđa, ova žitarica sadrži i mikroelemente kao što su: fosfor, magnezijum, cink, mangan, bakar, selen, kalcijum, kalijum, kao i silicijum, hlor, natrijum i mnoge druge. Heljda je bogata vitaminima B grupe (B1, B2, B3, B6 i B9), koji normalizuju rad kardio-vaskularnog i centralnog nervnog sistema. U njoj se sadrži i vitamin E, koji ima antioksidantno dejstvo i štiti ćelije od uticaja slobodnih radikala, kao i A vitamin, koji snižava rizik od pojave očnih bolesti, utiče na jačanje kostiju i regeneraciju tkiva.

PREPORUČUJE SE:
Zbog visokog sadržaja gvožđa upotreba heljde se, pre svega, preporučuje osobama koje pate od anemije. Sa druge strane, zbog odsustva glutena, mogu je koristiti osobe koje boluju od celijačne bolesti (intolerancija na gluten), a u tom smislu je pogodna i za osobe koje pate od astme ili psorijaze. Rutin, koji se takođe može naći u heljdi, utiče na jačanje zidova krvnih sudova, apsorpciju vitamina C, kao i na snižavanje kiselosti u želucu, pa je zbog toga bitan za osobe koje imaju povišen krvni pritisak ili pate od gastritisa. Heljda ima srednji glikemijski indeks (60-50), što predstavlja značajan faktor u ishrani osoba koje boluju od dijabetesa.
SLAVUJ Heljda propržena bez glutena 1kg
SLAVUJ Heljda propržena bez glutena 1kg
308,00 DIN
u Ananas

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Tvoja prijava možda još nije potpuno završena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoje e-mail sanduče i klikni na link u poruci. Ne zaboravi pogledati i u spam folder.

® 2024 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka