3D štampači

(70 proizvoda)

Mogućnosti izmene realnosti su vam pri ruci više nego ikad. Kupovina 3D štampača otvara mogućnost za naprednije štampanje. Štampač može da štampa mnoge stvari samo da im je unapred pripremljen model. Zatim te virtuelne 3D modele pretvara u fizičke objekte primenom materijala.

3D štampač obično koristi plastični materijal koji se naziva filament. Modeli, međutim, dobijaju svoju sliku putem uzastopne primene sloja plastičnog materijala.

Glavna prednost 3D štampanja je brzina. Kompleksni dizajni se mogu štampati brže nego što se to može uraditi klasičnom obradom. Štampanje je takođe automatsko, samo treba uložiti rad u pripremu modela pre štampanja, mnogi od takvih su dostupni u slobodnoj prodaji. Još jedna prednost štampača je da kada štampate sloj po sloj, on samo dodaje i ne stvara otpadni materijal, kao što je to slučaj sa klasičnim načinima rada.

Upotrebljivost proizvoda je univerzalna, zbog toga se neograničena mogućnost štampanja oblika koristi za izradu prototipa i serijsku proizvodnju obuće, u arhitekturi, za potrebe automobilske, vazduhoplovne i medicinske industrije, u obrazovanju i mnogim drugim proizvodnjama.

Ova revolucionarna tehnologija 3D štampača više nije prekretnica samo za preduzeća, tokom godina, postala je pristupačnija i lakša za nabavku. Prvobitno industrijski uređaj, lako postaje naš novi hobi. Prilikom kupovine obratite pažnju na prečnik mlaznice (u mm), prečnik punila (u mm), veličinu radne površine i/ili tehnologiju štampača. Za kućnu upotrebu su relevantne dve tehnologije štampanja – FDM in SLA. Razlika između ove dve je u postupku nanošenja materijala, gde SLA štampači koriste UV laser i izloženu smolu, osetljivi su na svetlost, postepeno nanose sloj na sloj materijala. Konačni proizvodi štampani na SLA štampaču su takođe malo polirani i manje grubi.

U zavisnosti od svrhe kupovine i preciznosti koju želite od štampača, vredi obratiti pažnju na rezoluciju štampanja (štampač sa nižom rezolucijom je bolji) i brzinu štampanja (to se obično kreće između 40-50mm/s, 80-100mm/s i 150mm/s).

Prikaži više
Saveti 0
70 proizvoda
Sortiraj:
  • Popularnost
  • Cena (od najniže)
  • Cena (od najviše)
  • Broju prodavnica
  • Popust (od najvišeg)
  • Naziv proizvoda (A-Z)
  • Naziv proizvoda (Z-A)

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Tvoja prijava možda još nije potpuno završena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoje e-mail sanduče i klikni na link u poruci. Ne zaboravi pogledati i u spam folder.

® 2024 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka