SAVET Igračke
21.9.2023. 12.05.34

KAKO ODABRATI DEČIJE ORUŽJE ZA IGRU?

1/1

Toliko dečijeg smeha i pokreta sigurno nećete videti ni kod jedne druge vrste igračaka. Modeli pištolja za decu prava su zabava za dečake i devojčice, velike i male. A takođe se možete sa njima i vi zabaviti. Bilo da se družite sa decom u vrtu ili u dnevnoj sobi, biće to dan pun smeha i zabave koji oni nikada neće zaboraviti!

  • Marija, editorka na Idealno.rs
  • Vreme čitanja: 4 min

 

Indeks

  1. Vrste dečijeg oružja
  2. Parametri
  3. Moglo bi i te zanimati
  4. Često postavljana pitanja

 

Vrste dečijeg oružja

Vatreno oružje

Dečije vatreno oružje dolazi u različitim veličinama i oblicima. Tu su na primer revolveri, snajperski pištolji, Fortnite pištolji, oružje za biatlon, laserski pištolji, automatski pištolji, brzometni pištolji i mnoge druge.
Neke ispaljuju metke (plastične, gumene, penaste, vakumske), a takođe postoje i vodeni pištolji, gde je moguće menjati protok vode ili čak rezervoar, tako da deca ne moraju trošiti vreme na punjenje tokom igre.

+ Zanimljiv dizajn
+ Odličan izbor
+ Mala težina
+ Jednostavan za korišćenje
+ Dalekometni
+ Zamenske patrone se mogu kupiti

- Neki pištolji mogu biti teški
- Određeni modeli mogu biti skupi
- Baterije ponekad nisu uključene
- Neki meci mogu izazvati bol
- Morate biti oprezni i paziti na decu dok se igraju

 

Samostreli

Dečiji samostreli dostupni su kao imitacije starih samostrela, mogu biti moderni ili naučno-fantastični. Samostreli ispaljuju strele koje su obično izrađene od pene ili plastike sa gumenom zaštitom na kraju. Ipak, to nije pravilo i strele mogu biti i drvene bez mekanog vrha. Čak i ako strele nemaju vrhove, morate biti oprezni kada se igrate i ne smete ciljati u lice.

+ Strelice od pene
+ Strelice sa vakuumom na kraju
+ Lepa izrada
+ Neki modeli imaju i metu
+ Strelice nemaju oštre vrhove

- Mogu boleti
- Morate biti oprezni dok se igrate

 

Luk

Dečiji lukovi izrađuju se od drveta ili plastike. Neki se mogu čak napeti i sami i takođe mogu pucati do udaljenosti od 30 metara. Plastični modeli generalno su lakši, imaju dobru ergonomiju i lako se zatežu. Drveni modeli dobri su stari klasici. Drveni lukovi namenjeni većoj deci imaju oštar vrh za dobro držanje u bacanju.

+ Dalekometni
+ Priključci na mestu za malu decu
+ U nekim je modelima uključena i meta

- Neke strelice mogu biti opasne

 

Hladno oružje

Mačevi i sekire za decu izrađeni su od plastike, pene ili drva. Postoje istorijski i bajkoviti mačevi i sekire ili svetlosni mačevi inspirisani Ratovima zvezda. Sekire su često dizajnirane kao vikinški ili srednjovjekovni dizajni sa jednom ili dvostrukom ručkom.

+ Lepa izrada
+ Istorijski modeli
+ Dizajni iz bajke
+ Lagani modeli
+ Plastični
+ Pena
+ Drvo
+ Mala težina

- Boja se može istrošiti ili izblediti

Tehnički parametri

Težina

Budući da je reč o dečijem oružju, težina bi trebala biti što manja. Mala težina i spektakularan izgled omogućeni su oružjem izrađenim od plastike. Ovo se ne odnosi na bacano oružje, koje je prirodne težine.

Materijal

  • Plastika: Najčešći materijal koji možete pronaći u modelima dečijih pištolja je plastika. Lagana je, dovoljno jaka i omogućuje izradu sofisticirano dizajniranog oružja od kojih neka izgledaju potpuno realistično
  • Drvo: Srednjovekovni mačevi i sekire često su izrađeni od drveta, ali pištolji nisu izuzetak. S druge strane, svetlosni mačevi obično su izrađeni od plastike
  • Pena: Takođe možete pronaći oružje od meke pene dizajnirano za manje heroje. Neki mačevi ili strele takođe su izrađeni od pene
  • Metal: Metal se ne viđa često u dečijim puškama, ali su dečije policijske puške često izrađene od metala, ali zbog svoje težine izgledaju vrlo realistično

Dizajn

Svako dete će ovde pronaći nešto za sebe, bilo da je ljubitelj naučno-fantastičnih motiva ili vitezova. Dostupni su i različiti meta kompleti, uključujući komplete za buduće policajce i vojnike.
Postoji i vatreno oružje dizajnirano posebno za devojčice koje ima ženstvene crte, kao i obično oružje za devojčice i dečake. U svakom slučaju, nemojte se bojati devojčici kupiti pištolj namenjen dečacima jer će se i ona njime zabaviti.

Moglo bi i te zanimati

 

Često postavljana pitanja

Od kog uzrasta se deca mogu igrati sa ovakvim igračkama?

S nekim se oružjem deca mogu igrati od najranijeg detinjstva, poput oružja od pene. Međutim, minimalna  uzrast je obično postavljena na 3 godine.

Mogu li se deca igrati sa ovakvim igračkama u zatvorenom prostoru?

Većinu dečijeg oružja možete koristiti unutar i izvan kuće. U svakom slučaju, nemojte ih ostavljati na otvorenom duže vreme gde bi mogli biti izloženi uticaju vlage, UV svetlu ili promeni temperature. To može uzrokovati da boje izblede, loš kvalitet materijala ili oštećenje mehanizma u pištolju.
Mnoge igračke se mogu koristiti u zatvorenom prostoru, dok je kod drugih sigurnije igrati se na otvorenom. Metci mogu uništiti ukrase ili srušiti slike na zidu i oštetiti stvari ili još gore - ozlediti decu.

 

→Pogledaj dečije oružje za igru na Idealno.rs

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2023 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka