U slučaju poplave u pomoć stiže pumpa za prljavu vodu

7.11.2014. 14.00.37

Ove godine pogođeni smo poplavama u više navrata i, nažalost, sasvim je moguće da ćemo se sa ovim prirodnim katastrofama uskoro ponovno suočiti. Ako se nalaziš na bilo kom od pogođenih područja, možda sebi možeš da pomogneš, tako što ćeš kupiti pumpu za ispumpavanje vode i unapred da olakšaš rešavanje problema.

KLIKNI OVDE I POGLEDAJ PONUDU PUMPI ZA PRLJAVU VODU

image

Pumpe razlikujemo u zavisnosti od primene, odnosno one koje služe za pražnjenje bazena, istakanje kišnice iz cisterne, odvođenje kao i one za neke druge stvari. U slučaju poplave dobro je imati potopnu pumpu za istakanje prljave vode iz poplavljenih područja. Takve pumpe međusobno razlikujemo po tome koliko vode može biti istočeno u okviru jednog sata, na koju dubinu vode se može potopiti i koja im je maksimalna visina. U slučaju vrlo prljave vode, važan podatak je i onaj koji govori kolika može biti maksimalna veličina čestica u istakajućoj tečnosti (na primer, 35 mm).

Za istakanje vode iz poplavljenih područja je bitno odabrati odgovarajuću vrstu pumpe, a određeni uređaji su dostupni već za nekoliko hiljada dinara.

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2022 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka