Sitne prepravke u podešavanjima telefona garantuju kvalitetniji zvuk razgovora

27.5.2014. 13.39.53

Uprkos oduševljenjima kamerama na telefonima, aplikacijama, igrama koje imamo na njima i drugom sadržaju, kvalitet zvuka će uskoro ponovno doći na vrh liste prioriteta prilikom izbora novog pametnog telefona.

image

Populacija nam ne postaje mlađa, i sve više ljudi će koristiti svoj pametni telefon kao glavni telefon (možda i jedini!) u domaćinstvu. Čuli smo već prigovore da proizvođačima pametnih telefona kvalitet zvuka i nije najvažnija funkcija o kojoj brinu prilikom proizvodnje novih i sve sofisticiranijih modela.

LOŠ KVALITET ZVUKA ONEMOGUĆAVA TI DA OBAVLJAŠ POZIVE? KLIKNI OVDE i proveri ponudu raznih modela slušalica za telefone...

Jedan od najvećih poboljšanja kvaliteta zvuka, u poslednje vreme, je HD zvuk čija tehnologija podrazumeva kvalitetniji prenos zvuka zahvaljujući upotrebi šireg frekvencijskog raspona koji se u te svrhe koristi. Usluga HD zvuka je dostupna već nekoliko godina u Srbiji preko mobilnih operatera, a osim ove usluge potreban ti je, naravno, i uređaj koji tu tehnologiju podržava.  

Kako usluga ipak nije široko dostupna, i podrazumeva određena prilagođavanja, i zato ti donosimo tri koraka sa kojima možeš da pokušaš da poboljšaš kvalitet zvuka na mreži i telefonu koji trenutno koristiš. 

1. Pojačaj zvuk

Iako ovaj korak deluje očigledan, mnogi od korisnika ne menjaju fabrička podešavanja svojih telefona, a predodređena jačina zvuka je sigurno manja od optimalne, potrebne za obavljanje razgovora i primanje poziva u bučnim situacijama. Ovaj savet vam se možda čini prejednostavan, ali verujte, ponekad se dogodi da korisnici greškom u podešavanjima telefona pojačaju zvuk telefona (glasnija zvonjava ili reprodukovani sadržaji), umesto da promene podešavanje i pojačaju zvuk razgovora.   

2. Koristi slušalice

Ako imaš problem sa jačinom zvuka za razgovor, razmisli o upotrebi slušalica, i to onih koje pokrivaju oba uha. Takvi modeli će ti pomoći u redukovanju spoljne buke, pa ćeš moći da se koncentrišeš na razgovor. 

3. Proveri podešavanja

Neki Andorid telefoni, kao što su Samsung, LG i Sony telefoni dozvoljavaju ti da podešavaš kvalitet zvuka u okviru glavnog menija. Na posljednjim modelima Samsung-ovih telefona ova podešavanja se nalaze u okviru menija za melodiju i zvuk, a nazivaju se Smanjenje buke (Noise Reduction) i Podesi zvuk poziva (Personal Call Settings) 

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Tvoja prijava možda još nije potpuno završena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoje e-mail sanduče i klikni na link u poruci. Ne zaboravi pogledati i u spam folder.

® 2024 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka