Štampači sa tintom - inkdžet

22.12.2014. 18.49.00

Inkdžet štampači su adekvatan i najjednostavniji izbor, jer s njima možete štampati fotografije kao i seminare, ali to je i najpristupačniji štampač za one kojima treba samo nekoliko puta nedeljno. Međutim, zato što je izbor tintnih štampača (ink-džet štampača) na tržištu vrlo raznolik, dobro je znati na koje osobine treba da pazite pre kupovine!

image

Nakon što ste se odlučili na kupovinu ink-džet umesto laserskog štampača u boji, vreme je da izaberete određeni model ink-džet štampača koji najviše odgovara vašim potrebama i očekivanjima. Razmislite o brzini štampe, kvalitetu štampe i obostranoj štampi. Štampačima u boji možete da štampate i u crno-beloj boji. Inkdžet štampači su zgodni za kućnu štampu fotografija i podržavaju različite formate papira. Ako želite kvalitetne fotografije, razmislite o kupovini foto-inkdžet štampača, koji će pružiti štampu visokokvalitetnih fotografija.

Ne dopustite da vas niska cena inkdžet štampača prevari, jeftin inkdžet štampač će kvalitetno odštampati fotografiju, ali će zahtevati više vremena i boju koja nije jeftina. Ako štampate samo nekoliko puta mesečno, pogledajte tintne štampače srednje cene, koji imaju dovoljnu brzinu i kvalitet štampe. U poređenju s laserskim štampačima tintni štampači (ink - džet štampači) su sporiji, jer u minuti odštampaju 14-17 stranica, a tokom štampe fotografija u boji su malo sporiji.

Još jedna karakteristika koju morate uzeti u obzir pre kupovine tintnih štampača (ink-džet štampača) je rezolucija piksela ili tačaka po inču. Više tačaka imaju štampači u boji, veći je kvalitet otiska, a standardna rezolucija je 600x600.

Tintni štampači (ink-džet štampači) mogu imati jedan ili više kertridža sa tintom, a neki modeli imaju čak pet ili više. Izaberite takve inkdžet štampače koji imaju odvojene kertridže, tako da je barem jedan kertridž s crnom tintom odvojen od tinte u boji. Ako se odlučite na pisač u boji trebalo bi da ima odvojene i kertridže u boji i možda dodatni kertridž za fotoštampu. Tako nećete morati da promenite sve kertridže u isto vreme, nego samo onaj koji ste potrošili, a to će vam uštedeti i nešto novca.

Dakle, koliko platiti za tintni štampač (ink-džet štampač)? Dobar inkdžet štampač će vas koštati od 12000din naviše, naravno, pre kupovine proverite cenu tinte i papira i da li se tinta skida sa glave za štampu, jer su troškovi zamene tinte mnogo manji nego kada treba menjati celu glavu za štampu. Jeftini tintni štampači imaju kratak životni vek i bacanje su novaca kroz prozor, tako da je pametnije odvojiti malo više, panarednih nekoliko godina više ne morate da razmišljate o kupovini novog inkdžet štampača.

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2023 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka