Štampanje fotografija na foto štampaču

22.12.2014. 03.48.00

Štampači su izuzetno važan deo računarske opreme i neophodni su i kod kuće kao i u kancelarijama. Međusobno se razlikuju po raznim karakteristikama. Jedna od njih je njihova namena.

image

Postoje crno-beli štampači i štampači u boji. Crno-beli štampači su zgodni za one koji koriste štampač za štampanje dokumenata, dok za štampanje fotografija vam je potreban štampač u boji. Foto štampači su posebni štampači, koji su namenjeni štampanju fotografija. Da biste izradili profesionalne fotografije, potreban vam je foto papir za vaš foto štampač.

Foto štampači su namenjeni štampi različitih formata, zato proverite, da li izabrani štampač podržava formate, koje najviše koristite. Uglavnom foto štampači podržavaju više formata, dok tek po neki podržavaju štampu i najmanjih i najvećih formata.

Najbolji foto štampači su oni, koji vam omogućavaju i obično štampanje i koji štampaju brzo. Dakle, možemo reći, da je brzina štampanja fotografija i dokumenata, jedna od glavnih karakteristika, koje imaju i crno-beli štampači kao oni u boji.

Foto papir je uglavnom skuplji od klasičnog papira, zato vam savetujemo da se pre kupovine informišete o tom trošku. Inače je foto papir malo teže kupiti nego klasični A4 papir, ali uz malo truda možete pronaći prodavnicu, koja prodaje foto papir, koji vam je potreban.

Prilikom kupovine štampača, bez obzira koje vrste, obratite pažnju na funkcije, koje će vam biti potrebne. Ako želite štampač da koristite s različitih računara, a da nisu svi u njegovoj neposredni blizini, onda odaberite štampač, koji se može bežično povezati s računarom.

Za sve koji štampate veće količine dokumenata ili slika istovremeno, radi uštede vremena, obratite pažnju na karakteristiku brzine štampe i broj strana, koliko izabrani štampač može odštampati u jednoj minuti.

Ako želite štampu fotografija da ponudite kao uslugu i to naplatite, onda će vam biti na prvom mestu kvalitet fotografija. U tom slučaju, obratite pažnju na rezoluciju ispisa, jer vam ta karakteristika govori najviše o kvalitetu štampe.

Prilikom kupovine proverite cenu proizvoda i funkcije, koje vam nudi. U protivnom, možete kupiti skupi štampač sa gomilom funkcija, koje vam nikada ne će biti potrebne. Zato pažljivo i mudro odaberite svoj štampač, jer ćete samo tako zadovoljiti vaše želje i najmanje isprazniti vaš džep.

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2024 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka