Tastatura i miš

22.12.2014. 19.05.00

Da li ste umorni od kablova od tastature i miša na računaru? Izbor bežične tastature i miša je za vas najbolji izbor! Bežična tatatura je postala vrlo popularna zbog jednostavnosti korišćenja i sposobnosti da radi i na nekoliko metara udaljenosti od računara. Izbor tastatura i miševa za računar na tržištu je raznolik i zahteva određeno znanje da biste saznali koja je najbolja za vas.

image

Razmislite šta vam je draže, mekani tasteri ili tvrde tasteri, tvrde su malo i bučnije. Izaberite tastaturu tasterima za prečace, bez obzira da li će one biti samo tasteri koje ćete povremeno koristiti ili ćete ih iskorišćavati do maksimuma. Takođe, tastatura može da bude zaobljena na ivicama ili pravougaonog oblika, mogućnosti su neograničene. Ipak, ne zaboravite da bežični miš i tastatura zahtevaju baterije koje treba menjati redovno.

Bežični miš je dobar za prenosne računare, ali i za klasični PC. Treba izabrati onaj koji najviše odgovara vašim zahtevima. Možete birati između laserskog ili optičkog miša. Za bolji rad i tačnost, odaberite laserski miš, a ako vam to nije potrebno izaberite nešto jeftiniji, optički miš. Bežični miš se najčešće puni na punjaču, dok drugi koriste jednokratne baterije. Razmislite šta će biti bolji izbor za vas. Za optimalan rad s vašim mišem bitno je i kakvu podlogu koristite.

Za ljubitelje igrica, zgodna je podloga sastavljena od sintetičkih vlakana. Presvlaka od poliestera je zgodnija za svakodnevno korišćenje miša, pri čemu možete birati razne veličine i modele. Podloge za igre sadrže jastučić za ruku, čiju veličinu takođe možete da birate. Noviji modeli u tom jastučiću sadrže gel koji vam olakšava igru, ali i rad pa ne uzrokuje umor ili bol u zglobu.

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2023 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka