Stvari koje je dobro znati pre kupovine frižidera

22.12.2014. 17.23.00

Odlučili ste se za kupovinu frižidera? Ne znate na šta treba da pripazite, koje stvari su bitne i koje karakteristike treba da izbegnete?

image

Ne brinite, niste jedini sa tim problemom jer slične probleme ima sako kome treba novi fižider, a ne zna njegove osobine. Najprodavaniji frižideri su ugradni frižideri, mini frižideri i američki frižideri.

Američki frižider postaje sve popularniji na našem tržištu. Prednost ovog frižidera je prvenstveno u prostoru i preglednosti, jer se vrata otvaraju na obe strane, pa je zato američki frižider više iskoristiv.

Mini frižider je pogodan za sve one koji nemaju mesta za alternativnu, odnosno, veći frižider. Mini frižider je odličan izbor za studente koji se hrane u menzi i ne treba im puno prostora za čuvanje hrane i pića. Idealni su za bilo koju kancelariju, poslovne prostore i slične, gde čuvamo samo ograničenu količinu pića i namirnica. Takav frižider nije opcija za korišćenje u porodične svrhe, jer je premali i nema dovoljno prostora.

Za sve one koji žele da kod postavljanja fižidera uštede prostor za druge stvari, postoji ugradni frižider. Ugradni frižider omogućava gotovo neprimetnu integraciju u postojeće ormare. Zato je takav frižider mnogo lepši.

Frižideri se, osim razlike u veličini, razlikuju i po drugim osobinama. Posljednjih nekoliko godina postoji snažan naglasak na energetsku efikasnost. Frižideri su uvršteni u energetske razrede, a najefikasniji frižideri su oni koji su energetske klase A, i veće. Kada kupujete takav frižider, cena će biti veća, ali dugoročno ćete uštedeti, jer ćete koristiti manje električne energije.

Sigurnost hrane koju čuvate u frižideru je vrlo važna, jer frižider može biti pravi rasadnik bakterija. Iz tog razloga postoji antibakterijska zaštita, koju ima većina novih modela. Uz kupovinu takvog frižidera smanjićete verovatnoću da bakterije dođu do vaše hrane.

Ako nemate poseban zamrzivač, pripazite i na tu mogućnost. Neki frižideri imaju mogućnost zamrzavanja, a neki ne. Osim sposobnosti zamrzavanja, takođe je važna i veličina zamrzivača, jer vam neće pomoći ako je premali. U manjim prostorijama ili stanovima, gde između spavaćeg dela i frižidera postoje samo dvoja vrata, imajte na umu i na glasnoću frižidera. Većina novih frižidera su dovoljno tihi, ali ako kupujete neke egzotične marke, proverite i taj podatak.

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Tvoja prijava možda još nije potpuno završena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoje e-mail sanduče i klikni na link u poruci. Ne zaboravi pogledati i u spam folder.

® 2024 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka