Oprema za poker – obavezna oprema svakog pravoga pokeraša

22.12.2014. 21.23.00

Poker je jedna od najraširenijih kartaških igara na svetu i svaki strastveni pokeraš treba da ima opremu za poker koja sadrži karte za poker, sto za poker i, naravno, žetone. Oprema za poker mora biti kvalitetna jer je onda i igranje pokera pravi užitak.

image

Žetone za poker delimo na označene, koji već imaju određenu vrednost i neoznačene, kojima vrednost tek treba da se odrediti. Postoji tri vrste žetona, tako da možete izabrati između plastičnih, diamond i glinenih žetona za poker. Plastični žetoni za poker dolaze u crvenoj, beloj i plavoj boji, a teški su oko 2 grama. Najjeftiniji su, ipak njihov glavni problem je taj što ih je teško složiti i prebrojati.

Diamond žetoni za poker su za sve one, koji vole da organizuju poker turnire kod kuće. Žetoni su teški između 6 i 9 grama i bolji su izbor nego plastični. U trećoj grupi su glineni žetoni, koji su zgodni za sve one, kojima treba puno žetona. Njihova dobra osobina je ta, da nemaju metalnih pločica, pa su kod mešanja nečujni. Žetone za poker možete spakovati u posebne koferčiće koji su za to napravljeni, najčešće od aluminijuma, a u njih možete spakovati do 500 žetona. Takođe su bitni i nosioci žetona. Oprema za poker sastoji se i od aparata za mešanje i deljenje karata koji je adekvatan posebno za one koji nisu još vešti u toj igri, pa će njegovim korišćenjem sprečiti prerano trošenje kartica.

Klasični poker se igra sa osnovnim setom od 52 poker karte koje mogu biti plastične ili plastificirane. Razlika između njih je u kvalitetu, jer su plastificirane karte u stvari karte od papira i imaju kraći rok trajanja. Već nakon jednog ili dva turnira biće oštećene, pa ih je moguće lako označiti. Plastične poker karte vam mogu poslužiti više godina i ako želite igrati sa dobrim kartama, one su najbolji izbor. Možete im produžiti rok trajanja tako što ih nećete izlagati suncu i čuvati ih na suvom mestu, na njih stavite teret koji će sprečiti da se karte na ivicama savijaju.

Samostalni sto za poker je namenjen naročito onima, koji igraju često poker i često organizuju poker turnire. Za sve one, koji igraju poker povremeno, podloge za poker su bolji izbor. S njima se svaka površina brzo pretvara u sto za poker. Za sve koji tek počinju sa pokerom, postoji oprema za poker koja u setu sadrži žetone za poker i karte, kao i pravila igre.

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Tvoja prijava možda još nije potpuno završena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoje e-mail sanduče i klikni na link u poruci. Ne zaboravi pogledati i u spam folder.

® 2024 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka