Odaberite vožnju rolera kao vaš vid rekreacije

22.12.2014. 17.46.00

Da li ste svesni da je rekreacija neophodna za zdrav život? Da li je vama još neophodnija ukoliko radite prikovani za stolicu osam sati dnevno? Imate li dete, što je vaš izgovor da se ne uključite u neki sport?

image

Svi takvi izgovori su nepotrebni jer se za nekoliko minuta rekreacije nađe vremena gotovo svaki dan. Ako ste samac, tih izgovora je daleko manje jer prilikom rekreacije možete da upoznate budućeg partnera. Takođe, možete podstaći decu na rekreaciju pa se u ovaj zadatak možete upustiti zajedno s njima jer je i deci potrebno što češće kretanje.

Vaše dete može biti sklono raznim sportovima, jedan od njih je i vožnja rolera. Vožnja rolera može biti zabavna i za vas i za vašu decu. Prvo, potrebno je da pronađete mesto koje obezbeđuje sigurnu vožnju. Ulica i parkirališta mogu biti vrlo opasni. Radije posetite neko dečje igralište i prve korake naučite tamo. Dakle, neće biti preteranog rizika od nepredviđenih okolnosti kao što je prilazak automobila za čijim volanom sedi nedovoljno pažljiv vozač.

Pre nego što se odvažite na vožnju rolera, imate zadatak da nabavite opremu koja će vam trebati. U osnovi, za to su potrebni samo roleri i, ako ne mislite da izvodite akrobacije, taj komad opreme će vam biti sasvim dovoljan. Roleri su dostupni u različitim sportskim radnjama, a ponuda je vrlo raznolika. Roleri za početnike mogu biti i manje poznatog proizvođača, čija je cena znatno niža od cene rolera za zahtevnije sportiste koji će se okušavati u akrobacijama.

Ženski roleri se ne razlikuju značajno od muških, najveća razlika je u broju svakog modela. Ženski roleri su dostupni u malom broju, do 42, a muškarci mogu birati par u brojevima od 40 nadalje. Ženske rolere ćete pronaći od broja 36, a za sve manje brojeve pronaći ćete na dečjem odeljenju.

Dečji roleri treba da budu odgovarajuće veličine, baš kao i klizaljke. Prečesto se ljudi odlučuju na kupovinu broj ili dva većih rolera, uz argument da dečja stopala rastu brzo i da će roleri iduće godine već biti premali. Roleri otprilike imaju istu funkciju kao pancerica i neodgovarajuće veličine su najčešći razlog za povrede.

Stoga, ne prizivajte nesreću i nabavite rolere u odgovarajućoj veličini, za decu jednako kao i za sebe, i budite sigurni da ste u bezbednom okruženju, čime ćete vožnju rolera učiniti prilično sigurnim načinom rekreacije.

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2023 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka