Odaberite miš za računar koji odgovara vašem dlanu

22.12.2014. 16.10.00

Miš je osnovni deo računarske opreme, a na tržištu postoji veliki izbor miševa sa različitim funkcijama, koji se razlikuju od proizvođača do proizvođača i naravno po ceni. Tako da biste za miš za računar mogli da odvojite i više od 2000 dinara. To zavisi o toga koje su vaše želje i koliko ste zahtevan korisnik. Pri kupovini pazite na koji način miš radi, pa se odlučite između žičnog ili bežičnog miša.

image

Najčešći miš za račnar je onaj sa dva ili tri tastera, dok je na sredini najčešće točkić koji služi za brzo pomeranje gore-dole. Postoje i miševi pet i više tastera. Što se tiče povezivanja sa računarom možete da birate između žičnog i bežičnog miša.

Žični miš može da vam oteža rad ako imate prepreku koja vas ometa u radu, dok kod bežičnog miša to nije problem. Jedini problem s bežičnim mišem je to da baterija može vrlo brzo da se isprazni i zbog toga morate da je češće menjate. Kada se odlučite za način povezivanja obratite pažnju na tehničke karakteristike kao što je način rada, koji može biti optički, laserski sa kuglicom. Optički i laserski način rada omogućava lako kretanje na svim površinama, ali može da zahteva i posebnu vrstu podloge.

Miš za računar takođe treba da bude odgovarajuće veličine i oblika, i mora dobro da leži u ruci i olakša vaš rad. Možete da birate između manjih i većih, a dostupni su i razni moderni dizajni, veliki izbor boja i različiti uzorci.

Miš za računar po obliku može biti dizajniran za desnoruke i levoruke ili za oboje. Miševi koji su dizajnirani za prenosne računare su po pravilu manji i mogu putovati s vama gde god da idete. Za njih je najbolje da izaberete bežični model.

Popularni brand na tržištu, Logitech, je cenovno vrlo povoljan, ali postoje i modeli koji će zadovoljiti želje najzahtevnijih korisnika. Logitech miševi su najčešće izrađeni od plastike, ali mogu takođe imati i gumirane površine, kao i dobar izbor bežičnih miševa. Među bežičnim miševima dobar izbor je onaj koji radi samo kada ga držite u ruci, a vek trajanja mu je dve godine, što naravno znači i veću cenu.

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Tvoja prijava možda još nije potpuno završena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoje e-mail sanduče i klikni na link u poruci. Ne zaboravi pogledati i u spam folder.

® 2024 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka