Neke stvari, kao što su fiksni telefoni, još uvek su potrebne

22.12.2014. 22.19.00

Da li spadate među one koji koriste samo mobilni telefon? Verujete li da su fiksne linije deo prošlosti, da više nisu korisne? Da li vam je besmisleno da plaćate račune za fiksni telefon, ljutite li se kada vas pojedini operateri gotovo prisiljavaju da kupite njihove usluge?

image

Fiksne linije postaju sve manje popularne i daleko se manje koriste nego pre izuma mobilnih telefona. Međutim, u nekim područjima još uvek dominiraju fiksne linije ili se bar još uvek ne poznaju dobre alternative. U fabrikama je još uvek vrlo bitna fiksna linija jer ona omogućava povezivanje i rad faksa. Faks je i dalje jedna od usluga koju mobilna telefonija ne pruža i glavni je razlog što fiksna telefonija nije izumrla.

Faks uređaje možete koristiti kod kuće. Ponekad je faks neophodan, posebno u slučajevima kada želimo nešto da pošaljemo u tom trenutku. Ako vam preti isključivanje struje ili neke druge usluge zbog greške u evidenciji , svoj dokaz možete lako faksirati i na taj način sprečiti isključivanje. U slučaju da faks nemate kod kuće, možete se obratiti najbližoj pošti, gde ćete platiti naknadu za tu uslugu.

Neki još uvek vrlo rado koriste fiksnu telefoniju. Nekima su fiksne mreže mnogo jeftinije, drugima, pogotovo starijima, mobilni telefoni su nepoznanica i zato su zadržali svoje fiksne linije.

Fiksne mreže mogu biti vrlo povoljne. Većina unutar različitih paketa nudi telefonske uređaje besplatno ako se odlučite za internet i kablovsku TV. U tom slučaju nemate ništa da izgubite ako uzmete telefon, možete ga koristiti u slučaju da zovete nekoga ko ima istog operatera jer se u većini slučajeva takvi pozivi ne naplaćuju.

Kada birate fiksnu mrežu možete birati među raznim fiksnim telefonima. Odlučite li se za bežični telefon, možete se služiti njime gotovo kao mobilnim. Mana mu je što ima ograničeno područje signala. Kada kupujete bežični telefon, proverite trajanje baterije u stanju čekanja i tokom razgovora. Takođe je praktično imati i opciju lociranja uređaja - kada pritisnete tipku na bazi, oglašava se bežična slušalica kako biste je lakše pronašli.

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Tvoja prijava možda još nije potpuno završena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoje e-mail sanduče i klikni na link u poruci. Ne zaboravi pogledati i u spam folder.

® 2024 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka