Motocikli kao popularan način prevoza

22.12.2014. 04.22.00

Motocikli su popularan način prevoza. Dostupni su u različitim oblicima, a razlikuju se i po snazi, cenovnom rangu, ali i po tome kakvoj su vožnji namenjeni. Dakle, pre nego što kupite motor, razmislite gde ćete se njime najviše voziti, koliku snagu želite da ima i koji model želite da odaberete. Popularni motori su marke Husqvarna, a za gradsku vožnju su Suzukijevi modeli motora.

Dizajn motora zavisi od toga zašta ćete ga koristiti. Može biti za ulične trke, duga putovanja, vožnju po gradu ili nešto drugo. Motocikli su svrstani u četiri kategorije, i to L1, L2, L3, L4. Kad se odlučite na kupovinu motocikla, morate obratiti pažnju na nekoliko osnovnih stvari.

Motocikl mora da ima prikladno sedište kako biste lakše upravljali njime, treba da ima snagu i težinu koju možete da kontrolišete na putu. Nije svaki model pogodan za svakoga.

Kao što je već spomenuto, modeli su podeljeni u četiri kategorije. To su L1 na dva točka i njihova najveća brzina je do 45 km/h, druga grupa - L2 uključuje dva točka i prikolicu sa istom brzinom. Kategorija L3 su motorna vozila na dva točka bez prikolice i s najvećom brzinom većom od 45 km/h. Njihov motor ima više od 50 cm3. L4 motorna vozila su na tri točka s prikolicom i maksimalnom brzinom od 45 km/h. Proizvođači su nedavno pokazali da i električni motor može da bude i konkurentan i atraktivnog izgleda.

Možete se odlučiti za Husqvarna električni motor. Oni su namenjeni svima koji žele da voze gradskim ulicama, pa su najprikladniji za mlađe vozače. Ako želite njime na brdovita područja, potrebno je da mu zamenite gume. Pozitivne osobine su mu to da ne zagađuje vazduh i da je vrlo tih. Husqvarna motori su inače namenjeni za motocross, a možete birati između različitih modela. Takođe, poznati brend je Suzuki, s modelima različite snage i performansi. Dizajnirani su prvenstveno za vožnju po asfaltu i za duga putovanja.

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude?
Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2020 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka