Kupovina rutera

22.12.2014. 03.04.00

Bežični ruter vam je potreban, ako želite da povežete više od dva računara na internet preko iste mreže. Kako je na tržištu bogata ponuda raznih proizvođača, odluka koji ćete izabrati sigurno nije lagana.

image

Ruter je uređaj za bežičnu komunikaciju, koji koristite kod kuće, u firmi ili u kanceraji. Bežični ruter međusobno veže više računara i mreže, tj. uspostavlja vezu među vašom kućnom mrežom (LAN) i internetom. Dakle, ruter vam pruža brzu vezu između vaših računara, štampača i igračkih konzola. Kada se odlučujete za bežični ruter morate obratiti pažnju na neke karakteristike!

Pre kupovine proverite, da li ruter podržava tehnologiju Windowds Connect Now (WCN), koja pojednostavljuje postavljanje bežične mreže, pa je vrlo prikladna za korisnike, koji se ne razumeju u te stvari.

Sledeća karakteristika na koju treba obratiti pažnju je brzina bežičnog rutera i njegova tehnologija. Najnovije, najbolje i najprikladnije tehnologije su 802.11g i 802.11n.

Savetujemo vam, da odaberete ruter, koji ima višegodišnju garanciju. Pre kupovine proverite koje karakteristike ima određeni ruter, a na vašu odluku sigurno će i uticati cena proizvoda. Ruter, koje ima više funkcija je i skuplji, zato pre kupovine razmislite što očekujete od svog rutera. Verovatno neke funkcije vam neće ni trebati.

Razmislite kako često koristite internet, odnosno da li ste povremeni ili čest korisnik.

LinkSys bežični ruter podržava sve Microsoft Windows operativne sisteme, kao što su XP, Vista ili drugi. To je odlično rešenje kako za firme kao i za kućne korisnike, koji se žele povezati na internet sa različitih računara. Pre kupovine proverite domet i brzinu rutera.

LinkSys bežični ruter dostupan je u različitim modelima, a razlikuju se međusobno i po ceni, za koju ste spremni izdvojiti kupovinu rutera. Proverite tehničke karakteristike određenih modela pa se na osnovu toga odlučite koji ruter će zadovoljiti sve vaše potrebe I da li odgovara vašem kućnom budžetu.

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Tvoja prijava možda još nije potpuno završena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoje e-mail sanduče i klikni na link u poruci. Ne zaboravi pogledati i u spam folder.

® 2024 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka