Kupovina prenosnog računara sa 15" ekranom

22.12.2014. 09.37.00

Pri kupovini laptopa veličina ekrana igra veliku ulogu jer uz cenu utiče i na upotrebljivost i kvalitet rada. Iako su nekad 15" laptopi bili najveći i najčešće upotrebljavani, danas se takva računari retko koriste, a i najjeftiniji često imaju veći ekran.

image

Jedna od prednosti kod 15" laptopova, i manjih prenosnih računara u globalu, jeste vek trajanja baterije i broj sati rada bez punjenja baterije. Ekran je veliki potrošač energije i porastom njegove površine raste i brzina trošenja baterije. Zato 15" laptopovi traju duže na jednom punjenju baterije pa su iz tog razloga prikladniji za terenski rad od svojih većih konkurenata.

Dodatna prednost 15" laptopa za teren je njihova praktičnost. Malom masom se ističu među nepraktičnim konkurentima koji su teški za nošenje uz konstantan oprez da se ne oštete.

Česta dilema je da li se više isplati kupiti laptop ili računar. U većini slučajeva,lakši je rad na običnom računaru jer je laptop manje prilagodljiv prvenstveno iz razloga što su tastatura i ekran spojeni.

Laptop je potreban za rad na terenu i onima koji stalno žele računar da imaju pri ruci. Koristan je i ukoliko želite raditi na dve ili više lokacija jer u protivnom bi na svakoj lokaciji trebali da imate po jedan računar jer su oni previše nepraktični za prenos.

Ukoliko vas interesuju manji prenosni računari,možete da birate između nekoliko marki. HP laptopovi se čak i ovoj kategoriji ističu po broju prodatih proizvoda. Nude vrlo dobar odnos cene i kvaliteta, ako ne i najbolji. HP brend je lako dostupan pa ga nalazimo u gotovo svakoj prodavnici računarske opreme, gde možemo birati između bar nekoliko različitih modela.

Pre kupovine je potrebno razmisliti kada i čemu će vam služiti laptop pa će vam time ubrzo postati jasno da li vam je potreban nešto manji ili veći ekran. Svakako pri kupovini obratite pažnju i na druge karakteristike jer zbog težine i jednostavnosti prenošenja ostale sposobnosti računala ne smeju izgubiti previše na kvalitetu kako ne bi uticale na brzinu rada samog računara i na pokretanje različitih programa.

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Tvoja prijava možda još nije potpuno završena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoje e-mail sanduče i klikni na link u poruci. Ne zaboravi pogledati i u spam folder.

® 2024 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka