Kupovina platna za projektor radi boljeg doživljaja pri gledanju filmova

22.12.2014. 01.01.00

Dosadili su vam uobičajni TV prijemnici? Rado provodite sate pred TV ekranom gledajući filmove? Da li ste već razmišljali o kupovini projektora i platna za projektovanje? Onda je sada vreme da sebi priuštite nešto bolje i odlučite se za platno i projektor.

Uprkos velikoj želji nemojte se zaleteti u kupovinu već u prvoj radnji. Pre kupovine dobro se informišite o kvalitetu i tehničkim karakteristrikama projektora, ali ne zaboravite na platno jer i njegov kvalitet utiče na sliku projekcije.

Platno za projektor treba pre svega biti odgovarajuće veličine. Veličina zavisi o dva faktora. Prvi je udaljenost sa koje će te gledati platno, a drugi je veličina prostora na vašem zidu. Čak i ako imate dovoljno prostora na vašem zidu nemojte preterivati sa veličinom, ako je prostor mali pazite na preglednost platna.

Pri kupovini platna kvalitet stavite u prvi plan, a cenu u drugi. Projekcija će biti bolja ako je ekran većeg kvaliteta i vi ćete biti zadovoljniji sa svojom odlukom. Inače bi vas projekcija mogla razočarati i naterati da se vratite konvencionalnom televizoru.

Razlika koju možete najlakše prepoznati između visokokvalitetnih i niskokvalitetnih platna je jednostavnost montaže. Visokokvalitetna platna je lako postaviti i lako se postiže napetost platna. Što je platno zategnutije slika je pravilnija. U suprotnom, pri reprodukciji filma slika će biti neravnomerno raspodeljena po platnu.

Lako su dostupni posebni dodaci za montažu platna koji omogućavaju lako postavljanje platna zid i na plafon prostorije. Tako bolje možete iskoristiti svoj prostor i platno postaviti bilo gde.

Platna su dostupna u različitim bojama i svetlim nijansama. Neke od njih su odlične za one koji filmove gledaju na dnevnom svetlu, druga su bolja za mrak. Da li je neki ekran prikladan za vaše potrebe i da li odgovara kvalitetu projektora najbolje će vam reći stručnjak u prodvnici.

Posetite prodavnicu u vreme kad nema puno kupaca. Na taj način će vam prodavač pružiti punu pažnju, a i vi ćete moći bolje da objasnite šta vas zanima. Kada su velike gužve prodavac nema vremena za sva pitanja jer se mora posvetiti svim kupcima koji su zainteresovani.

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude?
Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2020 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka