Kupovina opreme za bilijar i biljara

22.12.2014. 12.49.00

Biljar je sport koji se najviše praktikuje u kafićima. Idealan je za opuštanje nakon napornog radnog dana ili na kraju radne nedelje, te je odlična prilika za druženje s prijateljima, ako i oni vole takav sport. Biljar je postao klasičan sport u skoro svakom kafiću, jer ugostitelji veruju kako ponuda različitih zabavnih sadržaja u njihovom ugostiteljskom objektu bitno utiče na prodaju pića.

image

Za većinu ljubitelja te igre, to može biti skup sport, ako ga svakodnevno igraju u kafiću, jer morate platiti za svaku odigranu partiju. Plaćate, zavisno od broja odigranih partija, a ako rezervišete biljarski sto tada je ta cena još i veća. Kada to sve sagledate, i ako ste istinski fan te igre ima smisla razmisliti o kupovini lične opreme za biljar. Na taj način ćete igrati besplatno, i kad god poželite.

Osnovna oprema koja vam je potrebna je biljarski sto, štapovi, i kugle. Trebaće vam još trokut za slaganje kugli, i kreda. Jedan sto će vam biti dovoljan za razonodu, ali ako se mislite ozbiljnije baviti time, možda čak otvoriti nešto na čemu ćete zarađivati, jedan sto vam neće biti dovoljan.

Štap za igranje mora biti što lakši, da bi s njim bilo lepše igrati. Dobar štap za biljar treba takođe imati određenu dužinu, koja će odgovarati vašoj visini i vašem načinu igranja. Kada ga kupujete, uvek ga pre kupovine isprobajte.

Sva ostala oprema je povoljnija u poredjenju s cenom biljarskog stola. Pri njegovoj kupovini pogledajte i mogućnosti koje nudi, kao što je na primer podešavanje visine stola.

Kada birate veličinu stola morate biti svesni prostora u koji ćete staviti sto. Na tržištu postoje manji i veći stolovi, pa izaberite onaj koji je optimalan za vaš prostor

Jednostavno sastavljanje i što manja težina biljarskog stola, bitno je ako vam je u planu da ga selite često. Ali uprkos tome, sto nikako ne bi trebao biti prelagan, dobar biljarski sto je napravljen od drveta, pa u skladu s tim nije očekivano da će biti lak kao pero.

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2023 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka