Kupovina friteze

22.12.2014. 13.04.00

Friteza je odličan alat za pripremanje pečenih jela. Dobra svojstva su ta da se u njoj krompir, meso i druga hrana peče ravnomerno te nije potrebno okretanje hrane prilikom pečenja. Najveći nedostatak je korišćenje velike količine ulja, koja nam treba za čak i male količine hrane.

U svakom slučaju, poželjno je menjati ulje nakon svake upotrebe. No mnogi to ne čine i koriste isto ulje za pripremu hrane više puta, ali nakon dva ili tri korišćenja morate ga svakako zameniti. Ulje samo po sebi nije štetno, ali višestrukim zagrevanjem menja se njegova struktura, pa postaje toksično za naš organizam. Kad kupujete fritezu možete birati između nekoliko svojstava i funkcija koje one nude. Među najvažnije karakteristike ubrajaju se funkcije pečenja, kuvanja, prženja, ali isto tako i vlaženja i očuvanja temperature jela koje ste pripremili.

Zavisno od potreba vaše porodice možete odabrati fritezu koja će ispunjavati sve vaše potrebe. U većini slučajeva to će biti friteza zapremnine od jednog kilograma. Ali ako imate veliku porodicu takva friteza vam neće biti dovoljna.

Ali s većom fritezom možete pripremati veće količine hrane, pa su odlične za spremanje hrane za proslave, kada vam treba više hrane, a nemate previše vremena za kuvanje.

Ako vam smeta količina ulja koju friteze koriste, na tržištu postoje friteze kod kojih ne morate koristiti velike količine ulja. Na primer možete kupiti Tefal fritezu. Njen rad zahteva manje ulja i masnoća, tako da možete spremiti zdraviju hranu, a ipak koristiti fritezu. Jedini nedostatak takve friteze je vreme kuvanja, koje je nešto duže nego kod klasičnih friteza.

Prilikom kupovine friteze proverite kako je možete najlakše očistiti, i se pobrinite da kupite onu sa prozorčićem, da možete kroz njega proveriti da li je hrana koju pripremate gotova bez da otvarate fritezu i tako puštate paru i gubite energiju. Druge važne karakteristike su mogućnost kontrole temperature, odvojiv poklopac, i odvojiv kabel.

Slične kategorije

Pre kupovine želiš da vidiš više korisnih informacija?

FAQ (Česta pitanja i odgovori)

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude?
Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2020 Ceneje d.o.o.